Virgil Popescu:”Perioada de preschimbare a contractelor de energie electrică pentru consumatorii casnici va fi prelungită!”

- Pe Surse - ianuarie 19, 2021
energie
Distribuie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă că ANRE modifică Ordinul care prevedea că toţi consumatorii care nu au contracte pe piaţa concurenţială vor fi trecuţi automat în piaţa serviciului universal, dacă nu modifică contractele în 30 de zile. Perioada de preschimbare a contractelor urmează a fi prelungită până la 30 iunie.

Ministrul Energiei anunţă că este în circuitul de avizare o OUG care să modifice Ordinul ANRE care permitea trecerea din piaţa reglementată în piaţa serviciului universal a şase milioane de clienţi, fapt care presupunea majorarea facturilor, însă precizează că este posibil să nu mai fie nevoie de adoptarea acestui act ormativ de către Executiv.

El anunţă că ANRE va modifica ordinul, urmând ca ei care nu au încheiat noi contracte cu un furnizor de energie să aibă posibilitatea de a face acest lucru până la jumătatea anului.

Virgil Popescu a precizat că, în urma discuţiilor cu ANRE, reprezentanţii instituţiei i-au adus la cunoştinţă că au discutat cu toţi cei patru furnizori şi că aceştia ”s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate că vor acorda acest discount tuturor”.

Service camioane
Comments are closed.