Vîlcu Nicu, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut trei medalii de aur la Campionatul Național de Haltere juniori II

- Sport - iulie 16, 2021
alba
Distribuie

Vîlcu Nicu Alexandru, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut trei medalii de aur la Campionatul Național de Haltere juniori II, desfășurat în această săptămână, la Botoșani.

Vîlcu Nicu Alexandru a concurat la categoria 89 de kilograme și s-a clasat pe locul I la cele două stiluri, smuls și aruncat. Astfel, acesta a obținut medalia de aur și la total.

„Sunt rezultate importante obținute de către un sportiv de mare perspectivă, care a confirmat în trecut și de la care avem mari speranțe și pentru viitor”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Campionatul Național de Haltere juniori II a fost dedicat sportivilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani.

Sportivii secției de haltere de la CS Unirea sunt pregătiți de către antrenorul Ioan Frățilă.

La Haltere există două stiluri:

–      smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă);

–      aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția începe cu stilul „smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la „aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări, punctându-se cea mai bună reușită. Câștigător la „total” este desemnat sportivul care a ridicat cel mai mult însumat la cele două stiluri.

CS Unirea Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.