Vezi AICI ce rețele sociale folosesc românii din diaspora pentru a se informa despre ce se întâmplă în țară

- Social - iulie 2, 2021
diaspora
Distribuie

Un studiu, finalizat în luna iunie, pe un eșantion de 1.141 de români care trăiesc în afara granițelor –  în țări precum Germania, Spania, Italia, UK, Irlanda, SUA, Germania, Franța, plecați din aproape toate județele României a determinat ce rețele sociale folosesc românii din diaspora pentru a se informa despre ce se întâmplă în țară.

Conform sondajului, peste 82 % dintre românii din Diaspora preferă să comunice online cu cei din țară, prin Whatsapp în primul rând (81% dintre aceștia), și în proporție mai scăzută prin e-mail și Instagram.

Aproape 67% dintre respondenți comunică cel mai mult cu părinții, iar 70% dintre aceștia spun că vorbesc cu cineva de acasă de câteva ori pe săptămână, 16% o dată pe săptămână și 5% doar o dată pe lună. Românii din străinătate preferă să primească informații diverse și știri despre România prin rețelele sociale, în proporție de peste 70 %, iar circa 30% doresc să primească informații prin e-mail sau prin aplicații mobile dedicate Diaspora. 

35,5% dintre respondenți comunică cel mai bine  cu ambasadele, 30% cu bisericile din comunitățile respective, iar 25,7% sunt de părere că au o comunicare bună cu administrațiile locale din România. 54% vor să primească informații despre locurile frumoase din România care ar merita vizitate, iar peste 33% sunt interesați de locurile de muncă din România și oportunități de afaceri.

Service camioane
Comments are closed.