Veteranul de război Laurean Deac a împlinit 99 de ani

- Evenimente - februarie 15, 2021
Distribuie

Veteranul de război albaiulian Laurean Deac, născut în data de 14 februarie 1922, la Ohaba, a împlinit, duminică, 99 de ani.

A fost încorporat în cadrul Regimentului 82 Infanterie, Compania 102, la 1 aprilie 1943, când abia împlinise vârsta de 22 de ani. Un an mai târziu, a fost dus pe frontul de Est, în cel de-al Doilea Război Mondial.

După ce armele au fost întoarse împotriva armatei germane, Laurean Deac este luat prizonier timp de patru ani, în lagărele din Sevan și Erevan. Aici a lucrat, mai întâi, în fabrică, la topit aluminiu, iar mai apoi în construcții pentru refacerea fabricilor ruse bombardate în război.

Consideră că doar Dumnezeu l-a scăpat din calvarul acela, iar vârsta venerabilă pe care a împlinit-o, de 99 de ani, se datorează experienței de atunci. „Nimic nu mi-a mai fost greu în viață după război. Am suferit tare mult, dar m-a ajutat Dumnezeu să merg înainte”, mărturisește cu emoție vădită Laurean Deac.

Dorul nestins pentru soția sa, care a decedat în urmă cu 8 ani, îl întristează foarte mult. În schimb, se bucură de familia sa numeroasă care cuprinde peste 50 de copii, nepoți și strănepoți.

Service camioane
Comments are closed.