Transport umanitar în Ucraina sub însemnele Crucii Roșii Filiala Alba

- Din Judet - noiembrie 10, 2022
Distribuie

Crucea Roșie Română Filiala Alba a asigurat desfășurarea unui nou transport umanitar către Ucraina, cu bunuri pentru populaţia afectată de război.

De această dată, organizația noastră s-a implicat direct în organizarea transportului, o echipă a Filialei Alba însoțind cele două tiruri cu ajutoare de primă necesitate, până în Kiev, în inima Ucrainei.

Astfel, peste 26 de tone de produse, în valoare totală de peste 1.500.000 lei, au fost donate pentru populația din Ucraina, după cum urmează:

consumabile medicale (truse de prim ajutor, tărgi pliabile, comprese, feşi, kituri pentru arsuri etc.);
produse de igienă pentru adulţi şi copii;
produse de cazarmament (saci de dormit, pături, sute de lenjerii de pat);
apă îmbuteliată şi o cantitate însemnată de lapte praf pentru copii.

Mulţumim tuturor persoanelor care au făcut donaţii în cadrul campaniei UMANITATEA NU ARE GRANIŢE, companiilor care ne-au sprijinit financiar sau cu diverse bunuri: Star Assembly SRL, Star Transmission SRL, Lactalis Nutrition Sante, Fundaţia Bosch România, precum şi companiilor Atlas Transporte şi Servcom Horeca & Logistica, pentru sprijinul logistic.

Experiența trăită de către echipa Crucii Roșii Filiala Alba, alcătuită din Adrian Ionel Dușa, director și Mureșan Călin, ambulanțier, în cele patru zile de deplasare, a fost copleșitoare, urmele lăsate de bombardamente pe străzi, clădiri și în viața oamenilor fiind mult peste imaginația noastră.

Crucea Roșie din Kiev ne-a întâmpinat cu bucurie, împărtășindu-ne din demersurile realizate în sprijinul oamenilor din comunitate, precum și din nevoile pe care în continuare le resimt. Având în vedere contextul instabil din Kiev, precum și numărul ridicat de oameni care au venit din alte zone ale Ucrainei, în vederea găsirii de adăpost, Crucea Roșie Kiev asigură în continuare, în mod constant, asistență umanitară.

Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba va continua să fie alături de populația afectată de pe urma războiului din Ucraina, prin campania UMANITATEA NU ARE GRANIȚE.

Comunicat

Service camioane
Comments are closed.