Training online de scriere de proiecte pentru liceenii din Alba Iulia interesați să aplice la noua sesiune de finanțare YouthBank

- Evenimente - mai 15, 2021
alba
Distribuie

Sâmbătă, 15 mai, de la ora 15.00, Fundația Comunitară organizează pe Zoom un training online de scriere de proiecte pentru liceenii din Alba Iulia interesați să aplice până în 20 mai 2021 la sesiunea de finanțare YouthBank deschisă luna trecută. În cele 60 de minute, cât va dura training-ul, liceenii vor afla cât de simplu e să scrie un proiect și să obțină o finanțare de până la 3.000 lei, dacă au idei bune de implicare în comunitate.

Pentru o discuție informată, este util ca înainte de întâlnire liceenii să parcurgă ghidul de finanțare și formularul de aplicare, pe care le pot descărca de aici: https://rb.gy/c0zzao. Fundația Comunitară acordă consultanță permanent în perioada de aplicare, fie prin e-mail yb@fundatiacomunitaraalba.ro, fie la telefon 0785-370270.

Până la 20 mai 2021, ora 23.59, liceenii care studiază în Alba Iulia pot trimite pe adresa yb@fundatiacomunitaraalba.ro propunerile de proiecte pe care vor să le inițieze în comunitate și pentru care solicită finanțare în cadrul programului YouthBank, derulat de Fundația Comunitară. Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului:

► liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă de minimum 3 persoane;

► proiectele propuse trebuie să se desfășoare în aria geografică a județului Alba și să respecte cadrul legal generat de contextul crizei sanitare;

► proiectele propuse trebuie să raspundă unor nevoi identificate la nivelul comunității și pot acoperi orice domeniu, de la educație la orientarea în carieră, sănătate, sport, schimbarea mentalității, cultură, mediu și ecologie, social, voluntariat etc.;

► suma solicitată poate fi de minimum 2.000 lei și maximum 3.000 lei pentru un proiect;

► proiectele trebuie să poată fi implementate în perioada 14 iunie – 14 iulie 2021;

► proiectul trebuie să aibă o organizație gazdă și să respecte celelalte cerințe din ghidul de finanțare.

În cadrul programului YouthBank, Fundația Comunitară are ca parteneri principali Municipiul Alba Iulia, Ancău Company, Apa CTTA și Porterom, ca susținători Casa de Cultură a Studenților, GIRO, Deko Team Design, Marani Star și Vair Auto Ro, iar ca parteneri logistici Tipo-Rex, Societatea de Transport Public și Impact Design, la lansarea rundei de finanțare fiind reprezentat și Inspectoratul Școlar al Județului Alba.

YouthBank Alba este cel mai longeviv program YB din România, ce funcționează neîntrerupt din anul 2009. La Galele Anuale ale Voluntarilor din Alba, YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educaţie din județ, ca o recunoaștere a rezultatelor sale și a schimbării pe care o produce în rândul generației tinere și comunității, o confirmare în plus că Fundația Comunitară este o excelentă şcoală de dezvoltare personală pentru tineri. La nivel național, YouthBank a obținut premii importante la Gala Societății Civile și Gala Premiilor în Educație.

Demarat în anii ’90 în Irlanda de Nord, YouthBank înseamnă astăzi 175 de programe locale, care se desfășoară în 21 de țări de pe 4 continente, fiind unul din cele mai ample proiecte civice europene de capacitare a adolescenților, dezvoltând pe de o parte spiritul civic în rândul acestora, dezvoltându-le abilități esențiale pentru viață și concentrându-se, în principal, pe transmiterea de know-how şi experiență practică în planificarea şi implementarea proiectelor în comunitate.

Service camioane
Comments are closed.