Tânăr din Teiuș sancționat pentru că nu a respectat măsura carantinării

- Evenimente - februarie 15, 2021
covid
Distribuie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activităţile desfăşurate au participat 174 de poliţişti şi poliţişti locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 51 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate şi 85 de mijloace de transport, din care 44 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.350 de persoane şi au fost făcute verificări la 66 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane şi alte spaţii de cazare.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 140 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, 11 care nu au respectat restricţiile de deplasare, şi o persoană care nu a respectat măsurile privind carantinarea.

De exemplu, poliţiştii din Teiuş au depistat un tânăr de 20 de ani, din Teiuş, care nu a respectat măsura carantinării şi a părăsit locaţia unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Franţa.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

Service camioane
Comments are closed.