Studiu: Copiii cu vârste sub 10 ani produc cei mai mulţi anticorpi împotriva COVID-19

- Sanatate - martie 23, 2021
covid
Distribuie

Conform unui studiu publicat la începutul acestei săptămâni, copiii cu vârste mai mici de 10 ani prezintă niveluri de anticorpi mai mari după infectarea cu noul coronavirus în comparaţie cu adolescenţii şi cu adulţii.

Oamenii de ştiinţă au analizat peste 31.000 de teste serologice (pentru a măsura prezenţa anticorpilor în sânge) realizate la New York între lunile aprilie şi august din 2020. Ei s-au concentrat asupra acelora care s-au dovedit pozitive şi care indicau astfel o infecţie precedentă cu COVID-19.

Conform rezultatelor, nivelul mediu de anticorpi s-a dovedit a fi de două ori mai mare la copiii din grupa de vârstă 1-10 ani decât în rândul adolescenţilor între 11 și 18 ani, care, la rândul lor, prezentau un nivel de două ori mai ridicat de anticorpi decât tinerii adulţii cu vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani.

Cele mai scăzute niveluri de anticorpi au fost observate la tinerii adulţi din categoria de vârstă 19-30 de ani, apoi ele cresc odată cu vârsta, din motive „care rămân deocamdată neclare”.

Service camioane
Comments are closed.