Sfaturi practice pentru amenajarea unei băi mici de apartament

- Social - iulie 1, 2021
due
Distribuie

Asa cum bine stim deja, in timp, baia si-a diversificat utilitatea. Daca pana acum cateva zeci de ani baia era strict o incapere functionala, limitatat la nevoile de baza in zilele noastre camera baii si-a depasit conditia devenind astfel oaza noastra de relaxare. Amenajarea acestei camere se poate transforma intr-un adevarat chin daca spatiul pe care il detineti este extrem de mic. Pe de alta parte insa, trebuie sa vedem partea pozitiva din aceasta amenajare si anume costrurile foarte scazute.

Majoritatea apartamentelor de bloc nu au dimensiuni generoase. Acest fapt nu inseamna ca nu putem avea o baie desavarsita cu toate utilitatile si functionalitatile dorite. Acest articol vine in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei practice pentru a amenaja o baie mica de apartament.

  1. Renunta la cada in favoarea dus-urilor walk in

Avand un spatiu foarte mic de amenajare, ar fi pacat sa il incarcam cu o cada. Puteam opta pentru dusurile walk- in. Acesta este practic un dus amenajat direct pe gresia baii. Este o solutie optima pentru cei cu un buget restrans. De preferat ar fi ca rigola sa fie din sticla transparenta, fara modele sau culori , astfel va da senzatia de spatiu mult mai mare. Acest dus vine la pachet cu foarte multe avantaje :

  • Este foarte usor de montat
  • Este ideal pentru baile mici
  • Intretinere redusa
  • Accesibilitate
  1. Foloseste oglinzi

In general, oglinzile dau iluzia de spatiu deschis si luminat. Pentru baile extrem de mici este indicat ca oglinda de deasupra chiuvetei sa acopere intreg peretele. Mai exista si varianta de design interesant instaland mai multe oglinzi pentru un aspect original cu efect de „lifting”. Oglinda de baie, pe langa functionalitatea cu care suntem obisnuiti are rolul de a amplifica lumina. De oglinda depinde aspectul general al baii. Multi designeri proiecteaza baia in functie de oglinda.

  1. Renunta la caloriferele clasice

Desi foarte mic, spatiul din camera baii trebuie sa fie gandit foarte bine astfel incat sa fie atat functional cat si estetic. Cele mai potrivite pentru reamenajarea unei baii mici sunt caloriferele PORTPROSOP. Aceasta este o solutie desteapta pentru eficientizarea spatiului.

Avantajele unui calorifer portprosop:

  • Caloriferele sunt fara doar si poate o necesitate si nu doar un moft. Insa in incaperile mici , solutia optima sunt caloriferele suspendate. Economisesti considerabil spatiu pretios.
  • Nu vei mai avea niciodata problema prosoapelor ude.
  • Sunt mult mai usoare, iar materialele au o durabilitate crescuta fata de cele conventionale.
  • Caloriferele portprosop sunt ușor de curățat și întreținut.
  • Acestea au o putere mai mare de uniformizare a căldurii și un randament termic crescut
  1. Utilizeaza surse de lumina diferite

Fara doar poate, o schema ineficienta de iluminat poate ingreuna toate activitatile si ritualurile zilnice. Pentru noi femeile, este imperios necesar ca iluminatul sa fie unul de calitate astfel incat sa observam toate defectele fetei din timp si pentru a retusa totul la o lumina cat mai aproape de cea naturala.

  • Tinand cont ca este vorba despre baie, unde exista umiditate destul de mare, siguranta este principalul factor dupa care trebuie sa ne ghidam atunci cand alegem corpurile de iluminat. In acest sens este evident ca acestea trebuie sa beneficieze de protectie la apa. Ip-ul (ingrees protection) trebuie sa fie minim 44. Cu cat te indepartezi mai mult de zonele cu umiditate maxima, cu atat ratingul IP poate fi mai scazut.
  • Montarea unu sigur corp de iluminat deasupra oglinzii nu va imprastia lumina uniform, tocmai de aceea esteindicata amplasarea a doua aplice de perete in stanga si dreapta oglinzii la nivelul ochilor. O alta obtiune pentru iluminatul oglinzii este oglinda cu led.
  • Evita asimetria: lumina care vine dintr-o singura directie ingreuneaza machiajul sau barbieritul.
Service camioane
Comments are closed.