Se dă startul la patinaj în incinta Arenei Cugir

- Pe Surse - decembrie 9, 2021
alba
Distribuie

Începând de joi, 9 decembrie, va fi deschis patinoarul atificial, coordonat și gestionat de către Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir.

Startul distracției pe gheață va fi dat începând cu ora 17.00, iar atmosfera va fi întreținută de către Fanfara de Tineret și Cercul de Teatru din cadrul Centrului Cultural.

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 15.00 – 22.00, iar tariful de acces va fi de 10 lei/oră, pentru fiecare serie de patinaj. Iubitorii acestui sport au posibilitatea să închirieze patine în schimbul sumei de de 5 lei/oră, precum și tutori pentru deprinderea patinajului, sub forma ursului polar Fram, care îi va ajuta pe copii şi începători să înveţe tehnicile de patinaj într-un mod eficient şi distractiv. Tutorii vor putea fi închiriați cu suma de 10 lei/oră.

În contextul epidemiologic actual, capacitatea maximă pentru patinat a fost stabilită la 60 de persoane/serie. Accesul pe gheaţă se va face la intervale de 10 minute, pentru a se evita aglomerarea, iar participanţii vor fi obligaţi respecte regulile destinate prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirus,să păstreze distanţa, să se dezinfecteze şi să poarte mască de protecţie. Totodată, conducerea CSMC face apel la cetăţeni să evite aglomerarea tribunelor, prioritate având însoţitorii copiilor.

Pe lângă regulile amintite, participanţii au o serie de obligații stabilite în regulamentul de funcţionare.Printre lucrurile interzise pe gheață amintim:

-intrarea pe gheață fără patine;

-patinajul într-o manieră care poate pune în pericol securitatea celorlalți patinatori;

-patinajul în forță, cu viteză sau balansul printre ceilalți patinatori;

-practicarea unor jocuri (”trenulețul”, etc.) în afara celor organizate;

-purtarea pe umeri, în brațe, în spate a altor persoane (inclusiv copii), aparate foto, video, genți, etc., pe timpul patinajului.

-comportamente de genul: aruncarea cu bulgări de zăpadă sau alte obiecte în incinta patinoarului sau în afară lui; introducerea în zona destinată patinajului a băuturilor alcoolice, armelor sau a altor obiecte ce pot periclita siguranța celorlalți participanți; aruncarea pe gheață a gunoaielor sau resturilor menajere, etc.

Nerespectarea regulilor duce la evacuarea persoanei implicate, atât de pe gheață cât și din incinta patinoarului, fără restituirea sumelor încasate, și ulterior, interzicerea accesului în baza sportivă pe o perioadă nedeterminată.

-Patinoarul din incinta Arenei Cugir are o suprafață de 525 metri pătrați, acesta funcționează cu ajutorul unei instalații care produce gheață artificial, chiar și la temperaturi de + 15 grade Celsius.

Service camioane
Comments are closed.