Rusia reia lucrările construcţiei gazoductului Nord Stream 2!

- Externe - ianuarie 25, 2021
gaz
Distribuie

Marina rusă, care urmează să finalizeze gazoductul controversat Nord Stream 2, a început duminică seară lucrările în apele daneze ale Mării Baltice, a anunţat Nord Stream 2.

Nava de instalare a conductelor „Fortuna (…) a început lucrările pentru reluarea construcţiei gazoductului Nord Stream 2 în apele daneze”, a declarat compania într-un comunicat trimis France Presse.

La începutul lunii decembrie, lucrările la acest proiect de peste 9 miliarde de euro şi 1.200 kilometri de legături submarine au fost reluate în apele germane, după ce au fost suspendate timp de aproape un an din cauza sancţiunilor SUA.

Nord Stream a fost autorizată de autorităţile daneze să reia lucrările în apele sale, începând cu 15 ianuarie.

Plecând din Germania în ultimele zile, nava Fortuna, un instalator de conducte navigând sub pavilion rusesc, se afla duminică seară la aproximativ 15 mile marine (circa 28 de kilometri) la sud de insula daneză Bornholm, potrivit mai multor aplicaţii de monitorizare maritimă.

Mai multe nave de sprijin al lucrărilor în larg, de asemenea ruseşti, se află în prezent în imediata sa vecinătate, potrivit aplicaţiilor Vesselfinder şi Maritime Traffic.

Conducta este practic terminată şi cea mai mare parte a lucrărilor rămase se află în apele daneze.

Nord Stream 2 constă de fapt din două conducte paralele. Potrivit autorităţii daneze a energiei, lipsesc în apele sale 69,2 kilometri pentru una dintre conducte şi 49,6 kilometri pentru a doua.

Service camioane
Comments are closed.