Ronsalprotect.ro: Importanța echipamentului de protecție și motive pentru care acesta nu este un moft

- Pe Surse - iulie 12, 2021
alba
Distribuie

Lumea in care traim evolueaza intr-un ritm foarte alert, asftel ca in mod constant ne putem bucura de noi tehnologii, mult mai eficiente si mai sigure. In ciuda acestui faptu insa, echipamentele de protectie raman insa cea mai eficienta cale prin care se pot evita diferite accidentari la locul de munca. Siguranta este unul dintre lucrurile de care avem nevoie in mod natural fiecare dintre dintre noi, oriunde ne-am afla, de aceea este imperios necesar sa luam toate masurile necesare pentru ca evenimentele nefericite sa nu se intample. Purtarea echipamentului de protectie adecvat reprezinta astfel o responsabilitate uriasa pentru orice muncitor. Chiar daca mediile de lucru industriale sunt in general cele care au cea mai mare nevoie de echipamente de protectie, acestea pot fi purtate si pentru a ne proteja de accidente in desfasurarea altor activitati ce presupun diferite riscuri.

Echipamentele de protectie trebuie intotdeauna alese in functie de factorii de risc pe care o anumita activitate ii presupune, de aceea de foarte multe ori, identificarea celor potrivite, nu este un task tocmai usor. De ce sunt insa echipamentele de protectie atat de importante, astfel ca nu pot fi considerate nicidecum un moft?

Reduc semnificativ riscul de accidentari la locul de munca

Daca exista un motiv foarte bine intemeiat pentru care purtarea unor echipamente de protectie adecvateeste mai mult decat recomandat, acela este cu certitudine faptul ca acestea pot reduce semnificativ riscul unor accidentari ce pot fi chiar fatale. Daca luam ca si exemlplu mediile de lucru industriale, cu certitudine ne putem da seama destul de usor cat de important este ca muncitorii sa beneficieze de un echipament de protectie adecvat. In astfel de medii, o secunda de neatentie si lipsa echipamentului de protectie potrivit este un lucru ce se poate transforma intr-o tragedie destul de usor.

Asigura conditii optime de munca

Echipamentele de protectie sunt in prezent regasite intr-o varietate de domenii precum: santier, spalatorii auto, fabrici sau in alte domenii ce presupun activitati unde exista factori de risc. Concomitent insa, nu este absolut deloc gresit sa spunem ca echipamentele de protectie sunt cele care asigura conditii de munca optime. Dincolo de faptul ca pot contribui semnificativ la siguranta, exista anumite medii de munca unde conditiile de munca pot fi destul de neplacute fara purtarea unui echipament special. Spre exemplu, exista anumite medii unde temperaturile pot depasi cu usurinta limita confortului, astfel ca echipamentele de protectie ii ot ajuta pe muncitori sa previna acest lucru.

Ce presupune un echipament de protectie ales in mod corespunzator?

Alegerea echipamentului de protectie adecvat se face intotdeauna in functie de riscurile pe care activitatile desfasurate le prespun. Un echipament de protectie adecvat ar trebui in general sa indeplineasca cateva conditii si anume:

  • Sa corespunda riscurilor pe care o activitate le implica;
  • Sa asigure muncitorului ergonomia si siguranta de care are nevoie;
  • Sa corespunda constitutiei muncitorilor.

Pe lanaga aceste detalii insa mai pot exista alte particularitati pe care angajatorii trebuie sa le ia in calcul inainte de a opta pentru un anumit model de echipament de protectie, insa cele expuse mai sus sunt printre cele mai importante criterii de selectie generale.

Service camioane
Comments are closed.