Reteța eșecului în învățarea limbii engleze

- Educative - martie 14, 2022
Distribuie

Ca orice altă activitate, învățarea unei limbi străine poate fi un succes, dacă este utilizată o abordare eficientă, sau, dimpotrivă, un adevărat eșec. Indiferent de vârsta cursantului, dar preponderent în cazul celor aflați la începutul procesului de învățare, există câteva capcane în care se poate cădea cu ușurință. Care sunt acestea? Vom vedea în continuare!

  1. Nu începi cu sunetele.

Atunci când înveți o limbă nouă, este important să te familiarizezi cu modul în care sună (și se pronunță) fiecare literă a alfabetului, asta pentru că toate limbile au un sunet unic. De aceea, este important să începi cu ascultarea și repetarea alfabetului și a construcțiilor fonetice tipice limbii engleze. Sigur, cititul și scrisul nu ar trebui ignorate, dar, pentru a evita problemele ulterioare, acestea ar trebui să treacă în plan secundar față de exercițiile de pronunție.

Ce părere ai avea să rezolvăm acest prim pas? Acest video pregătit de profesorii Twinkle Star te ajută să repeți alfabetul.

  1. Te descurajezi din cauza greșelilor.

Continuăm cu o regulă de bază. Greșelile sunt în regulă – de fapt, sunt necesare. Făcând greșeli, îți creezi o oportunitate de învățare. Fie că este vorba de noțiuni gramaticale sau de vocabular, am putea chiar să spunem că greșelile fac parte din farmecul procesului de învățare. Ai răbdare cu tine pentru că rezultatele se vor vedea cu siguranță. De asemenea, este important să pleci la drum în învățarea limbii engleze alături de profesori specializați, care să-ți explice greșelile și să corecteze defectele de pronunție. La Twinkle Star ai parte de profesori dăruiți, care pun accent pe o bună colaborare cu studenții de toate vârstele. 

  1. Înțelegerea greșită a modului în care înveți.

Modul în care înveți este la fel de important ca ceea ce înveți. Toată lumea este diferită și fiecare persoană absoarbe informațiile în mod diferit. Există mai multe stiluri distincte de învățare, de la vizual, la auditiv și la fizic. Îți place să citești despre anumite subiecte? Caută texte în limba engleză! Ai prefera o abordare mai practică? Participă la lecții de limba engleză care încurajează comunicare liberă. Cursurile oferite de centrul lingvistic Twinkle Star se bazează pe toate cele patru componente importante în învățarea limbii engleză: scriere, vorbire, ascultare și înțelegerea vocabularului.

  1. Alegerea unui vocabular nepotrivit. 

Este important să acorzi o atenție deosebită vocabularului, mai exact cuvintelor pe care le înveți. În mod ideal, vei dori să creezi o bază, o fundație, de la care ulterior să te poți dezvolta în ceea ce privește termenii noi învățați. Dacă ești începător, concentrează-te în primă fază pe cuvintele comune. Numerele, culorile, vehiculele, membrii familiei și alimentele sunt, de obicei, noțiuni excelente pentru a începe procesul de acumulare de noi cuvinte.  

  1. Nu combini cuvintele noi în propoziții.

Construirea propozițiilor este o parte esențială a învățării unei noi limbi și este adesea trecută cu vederea. Există multe fraze comune, dar și expresii tipice fiecărei limbi, iar engleza nu face excepție. „Bună ziua”, „La revedere”, „Îmi pare rău” și „Mulțumesc” sunt noțiuni comune și, de obicei, ușor de învățat. Plecând de la acestea, poți adăuga propoziții, iar ulterior fraze, folosind cuvintele noi pe care le înveți cu fiecare lecție de engleză. 

Poți începe prin a folosi o selecție de verbe simple, pe care apoi să le combini cu vocabularul de bază pentru a începe să compui propoziții simple. După ce acestea devin mai ușoare, poți trece la sintaxe mai complexă, prin adăugarea de fraze prepoziționale și adverbe.

  1. Pui accent prea mare asupra gramaticii.

Dacă ești la început de drum în învățarea limbii engleze, nu este cazul să te preocupi excesiv de gramatică. Vei observa că de multe ori te vei simți prins în confuzii gramaticale, mai ales atunci când acestea nu îți sunt de folos. Lecțiile de gramatică pot veni mai târziu pe parcurs, dar deocamdată, ca începător, un vocabular bine pus la punct este esențial. 

  1. Nu pleci la drum cu optimism și încredere. 

Sigur, orice proces de învățare poate fi greoi la început. Mai ales în cazul adolescenților și a adulților, nivelul de motivație ar putea să scadă în cazul în care rezultatele nu sunt vizibile în scurt timp. Din acest punct de vedere, setarea unor obiective realiste este un pas important pentru a putea rămâne motivat. Din fericire, majoritatea furnizorilor de cursuri de limbi străine oferă evaluări constante ale nivelului atins. În plus, lacentrul lingvistic Twinkle Star în cazul cursanților copii, părinții primesc după fiecare curs un raport al activității desfășurate, dar și o evaluarea a cursantului. 

Învățarea unei limbi noi nu este neapărat ușoară și necesită multă dedicare. Nu uita cât timp durează pentru un copil mic să învețe limba maternă. Cel mai important este să identifici metodele potrivite și să îți păstrezi motivația pe termen lung. Pentru cursuri de limba engleză pentru copii, adolescenți și adulți, verifică oferta educațională a centrului lingvistic Twinkle Star: www.https.twinklestar.ro. 

Află cele mai comune greșeli pe care le fac părinții, ți-am pregătit un ghid gratuit. 

Service camioane
Comments are closed.