RĂZBOI DESCHIS ÎN PNL ALBA: Florin Roman contre dure cu un primar important!

- Politice - februarie 28, 2021
Distribuie
  •  „Alti primari au făcut ce trebuie. Asta e diferența între vorbe și fapte.”
  • „Din cate imi aduc aminte si Sebesul a votat consistent la Alegerile parlamentare. Probabil s-a uitat”

Ultimele realizări ale deputatului Florin Roman cu privire la Legea Bugetului de stat pe 2021 au fost taxate foarte dur de unul dintre primarii importanți și foarte influenți din cadrul PNL Alba. Cu atât mai mult cu cât edilul cu pricina este reprezentantul celui mai puternic municipiu al județului, din punct de vedere al industriei.

Astfel, la postarea pe contul său de socializare, în care deputatul liberal Florin Roman a făcut publice proiectele sale care vor fi implementate de Guvernul României, primarul Sebeșului, Dorin Nistor a avut o serie de ieșiri extrem de dure. Cei doi liberali s-au taxat reciproc, lăsând impresia unui conflict foarte dur.

Primarul Sebeșului, Dorin Nistor i-a reproșat parlamentului Florin Roman că a omis Sebeșul din planurile și proiectele sale, în ciuda sprijinului de care acesta s-a bucurat la alegerile parlamentare: “Avem un proiect pentru corp spital si pentru ștrand dar posibil sa fi uitat de Sebeș ocupat fiind cu alte mari probleme. Din cate îmi aduc aminte si Sebeșul a votat consistent la Alegerile parlamentare. Probabil s-a uitat. Oricum felicitări pentru preocuparea pentru investiții in localități din jud Alba chiar daca o faceți selectiv”!

Deputatul liberal i-a replicat rapid edilului: “prezentați amendamentul. Sau măcar propunerea”.

Și de aici a pornit un conflict deschis între cei doi, deputatul liberal reproșându-i primarului de Sebeș că nu și-a făcut treaba, așa cum au făcut-o ceilalți primari (probabil cu referire directă la primarii din Blaj, Alba Iulia, Abrud și Câmpeni, localitățile aflate pe lista de investiții a deputatului). În conflict a intrat și unul dintre medicii Spitalului din Sebeș, care a sărit în ajutor primarului, prilej cu care Florin Roman a atras atenția: „pentru a exista propuneri de amendamente la bugetul de stat e nevoie de discuții, concretizate in amendamente. Primarul Dvs, nu a făcut o asemenea solicitare. Alti primari au făcut ce trebuie. Asta e diferența între vorbe și fapte. Mă bucur că mă criticați că am adus bani în Alba. În perioada următoare voi vorbi și despre primari dedicați”.

După cum se știe, Sebeșul este unul dintre principalii contributori la PIB-ul județului, iar din această perspectivă primarului Dorin Nistor i s-a părut că locuitorii pe care îi reprezintă ar fi, culmea, pedepsiți tocmai pentru acest lucru.

Este însă posibil ca la rectificările viitoare Sebeșul să primească fonduri pentru proiectele importante, aspect subliniat de un alt liberal care a încercat să îi împace pe cei doi: “Felicitări, Florin ! Sunt convins ca sprijinul pt Min. Sebeș se poate face la rectificarea bugetara!” – Ionuț Fulea, cunoscut interpret de muzică populară, dar și membru de seamă al PNL Alba.  

După cum se cunoaște deja, de numele deputatului Florin Roman se leagă 5 proiecte care se regăsesc deja în Bugetul pe 2021 propus de premierul Florin Câțu și care ar trebui să primească votul final marți:

– 1,5 milioane lei merg către CJ Alba pentru construcția unui heliport, care va deservi spitalul județean și IGSU;

– 500.000 lei primește spitalul Cîmpeni și tot atât, spitalul Abrud;

– 7 milioane de lei vor fi investiți in modernizarea “Podului Minciunilor” din Blaj.

– Alte 16 milioane de lei ajung la investiția “Palatului Principilor” de la Alba Iulia.

Service camioane
Comments are closed.