Racla cu moaștele Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit va fi adusă la Alba Iulia

- Din Judet - octombrie 20, 2022
Distribuie

În data de 21 octombrie 2022, Biserica noastră face pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, a Sfinților Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, cunoscuți ca Sfinții Mărturisitori Ardeleni. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va îmbrăca haină de sărbătoare, aducând cuvenitul omagiu de venerație acestor atleți ai lui Hristos, care, în secolul al XVIII-lea, cu dârzenie și jertfelnicie, au apărat ortodoxia și ființa neamului românesc.

Frumusețea sărbătorii din acest an va fi sporită de prezența, la catedrala arhiepiscopală din orașul Marii Uniri, a moaștelor Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit, venerat cu multă evlavie de către credincioșii dreptslăvitori pentru darul facerii de minuni, al izgonirii diavolilor și al tămăduirii suferințelor trupești și sufletești, anunță Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Racla cu sfintele moaște va poposi la Catedrala Reîntregirii și Încoronării, joi, 20 octombrie, la ora 17.30, și va rămâne spre închinare până luni dimineața (24 octombrie). Pentru a profita de harul evenimentului sacru și de sfințenia prețiosului odor, vă invităm cu dragă inimă să veniți la această sărbătoare și să gustați din izvorul minunilor, ce se revarsă abundent prin acești iubiți sfinți ai creștinătății, prieteni ai lui Hristos (cf. In. 15, 14) și „casnici ai lui Dumnezeu” (Efes. 2, 19), se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Programul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea și a Sfinților Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel

Joi, 20 octombrie

  • ora 17.30 – Primirea delegației ce va însoți racla cu moaștele Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit, în fața clopotniței Catedralei arhiepiscopale
  • ora 17.45 – Procesiune cu sfintele moaște în jurul ansamblului Catedralei arhiepiscopale
  • ora 18.00 – Vecernia mare, urmată de slujba Utreniei

Vineri, 21 octombrie

  • ora 08.00 – Acatistul Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana
  • ora 09.30 – Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în sobor arhieresc, pe scena din faţa Catedralei arhiepiscopale
  • ora 18.00 – Vecernia şi Acatistul Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Sâmbătă, 22 octombrie

  • ora 07.00 – Utrenia
  • ora 08.00 – Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie
  • ora 18.00 – Vecernia mare.
Service camioane
Comments are closed.