PSD susține economia și valorile autohtone: Doar artiști locali la spectacolele organizate în anul 2021

- Politice - mai 16, 2021
PSD
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Aleșii locali ai PSD Alba vor susține doar artiști, actori, cântăreți, muzicieni și talente locale, la evenimentele culturale, sociale și de entertainment, dacă acestea vor fi organizate, în aer liber, în anul pandemic 2021, odată cu relaxarea restricțiilor și ținând cont de contextul epidemiologic în care ne aflăm.

Astfel, dacă în acest an vor fi organizate zilele orașului, serbări câmpenești sau populare, evenimente istorice, teatrale, culturale sau de divertisment, finanțate din bani publici, de autoritățile locale sau de Consiliul Județean, aleșii locali vor solicita ca la acestea să fie invitați doar valori locale. De asemenea, această condiție este obligatorie pentru acordarea unui vot, din partea PSD, în legislativul local, dacă se vor aproba proiecte de hotărâre în acest sens.

Considerăm că județul Alba are suficiente talente care trebuie promovate și care au avut mult de suferit din cauza situației pandemice, lipsei evenimentelor publice sau private, ceea ce le-a afectat situația materială și profesională. Pentru a trece peste această situație, avem nevoie de un solidarism local, iar Legea nr. 98/2016, privind achizițiile publice, permite contractarea de servicii doar de la artiști locali. Avem centre publice de cultură, școli de muzică și arte, există trupe locale de teatru, care reprezintă adevărate pepiniere de talente locale. În fiecare localitate din mediul urban, dacă vor fi organizate zilele orașului, există suficiente „voci” locale care să urce pe scenă și să încânte publicul.

Tot în aceeași logică, la standurile din apropierea scenelor, vom încuraja prezența industriei autohtone, culinare și gastronomice locale, a producătorilor și creatorilor din județul nostru, dar și chirii cu prețuri reduse pentru amplasarea acestora.

Încă de la începutul acestei pandemii, consilierii locali și județeni, primarii, dar și parlamentarii PSD Alba, Victor Negrescu, Radu Tuhuț și Călin Matieș au susținut relansarea economiei locale și au sprijinit industria locală, astfel încât efectele economice și sociale să fie resimțite cât mai puțin.

Subliniem că nu încurajăm organizarea de evenimente publice care pot crea aglomerări de oameni. Dacă, însă, se va decide desfășurarea lor (la fel cum s-a decis și în 2020), cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autoritățile de sănătate publice, considerăm că este momentul să promovăm talentele locale și să le oferim șansa de afirmare.

Sectorul creativ și cultural de la nivel județean a fost unul dintre cele mai afectate pe timpul acestei pandemii și trebuie susținut! Cu toții ne dorim revenirea la viața normală, iar vaccinarea împotriva acestei maladii ne oferă posibilitatea să sperăm că a doua parte a anului 2021 va fi mai bună, din punct de vedere sanitar, social și economic.

Birou de presă PSD ALBA

Service camioane
Comments are closed.