PSD Alba:”Îmbunătățirea serviciilor de transport și majorarea numărului de curse, obligatorii pentru prevenirea depopulării satelor din Alba!”

- Politice - ianuarie 20, 2021
psd
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Satele din județul Alba, în special cele din zone montane și care nu se află în vecinătatea mediului urban, au nevoie de măsuri urgente și concrete pentru prevenirea depopulării.

O mare problemă, care ne-a fost semnalată de mai mulți locuitori din mediul rural, este legată de transportul public județean de persoane. Odată cu apariția pandemiei, cursele efectuate de către operatorii economici, care au încheiate contracte cu Consiliul Județean Alba, s-au redus semnificativ. Conducerea Consiliului Județean Alba știe că, în anumite comune din județ, autobuzele transportatorului ajung tot mai rar, numărul curselor efectuate fiind semnificativ reduse.

Acest lucru afectează, pe de o parte, mobilitatea persoanelor din mediul rural și, pe de altă parte, contravine măsurilor impuse, pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, în contextul pandemiei de COVID-19. Reducerea numărului de curse va conduce, implicit, la creșterea numărului de persoane aflate într-un autobuz.

Lipsa unui serviciu de transport public județean de persoane performant va duce la depopularea satelor, la dispariția zestrei culturale a acestora, la pierderea tradițiilor și obiceiurilor. Frumusețea fiecărei zone este conferită de oamenii locului. Suplimentarea numărului de trasee și curse este obligatorie. Având în vedere responsabilitățile care îi revin, consilierii județeni ai PSD Alba solicită public conducerii Consiliului Județean Alba organizarea unei noi licitații în care să fie prevăzute un număr minim de curse, autobuzul să ajungă, de câte ori este necesar, în fiecare unitate administrativ-teritorială, astfel încât să fie satisfăcute nevoile oamenilor privind mobilitatea. Cerem, astfel, mai multă implicare în rezolvarea tuturor deficiențelor privind transportul județean.

Grupul consilierilor județeni ai PSD Alba

Service camioane
Comments are closed.