PSD Alba Iulia: Eliminarea amendamentelor din timpul ședințelor de Consiliu Local Alba Iulia, un pas înapoi pentru democrație!

- Politice - august 16, 2021
alba
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Consilierii locali din Alba Iulia au fost informați că, în conformitate cu dispozițiile art. 27, alin. (14) – (18) al Ordinului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, amendamentele la proiectele de hotărâri se depun doar în scris și se formulează înaintea ședințelor.

Decizia de eliminare a amendamentelor din timpul ședințelor va face ca dezbaterea, analizarea și evaluarea – ce au scop îmbunătățirea proiectelor de hotărâri – să fie aproape nule!

În timpul dezbaterilor se pot formula amendamente verbale care să vizeze corelări tehnico-legislative, gramaticale sau lingvistice la proiectul de hotărâre a consiliului local, potrivit noilor modificări legislative, pe care le consider în detrimentul democrației și oamenilor.

Dezbaterile din timpul ședinței trebuie să poată avea o finalitate prin supunerea la vot a amendamentelor verbale, care pot izvorî chiar în urma exprimării unor idei sau susținerii unor opinii. Imposibilitatea depunerii de amendamente în timpul ședinței va lipsi de importanță brainstormingul și posibilitatea de îmbunătățire a hotărârilor și măsurilor adoptate și luate pentru locuitorii municipiului Alba Iulia.

Prin această decizie, coaliția guvernamentală de dreapta oferă mai puțină posibilitate de inițiativă în legislativul local!

Consilierii locali PSD Alba Iulia
Bogdan Medrea,
Narcisa-Ioana Bărbuleț,
Alin Stanciu,
Dana Nanu

Service camioane
Comments are closed.