Protest al polițiștilor la Alba Iulia. Oamenii legii, nemulțumiți de înghețarea salariilor

- Stirile Zilei - decembrie 31, 2020
Distribuie

Câteva zeci de poliţişti s-au adunat, joi, în faţa Instituţiei Prefectului – Județul Alba, pentru a protesta împotriva îngheţării salariilor bugetarilor, decisă de Guvernul Cîţu.

Prostatarii au afișat pancarte cu mesaje critice la adresa Guvernului și au folosit sirene.

”Nu putem accepta aceste măsuri de austeritate îndreptate împotriva polițiștilor în condițiile în care, de opt luni suntem în prima linie și gestionăm măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2. Inclusiv cifrele vorbesc grăitor despre riscurile la care ne expunem zilnic, peste 12.000 de infectați din rândul personalului MAI și 30 de decese.

Deficitul de personal suplinit tot de oamenii din activitate, sutele de ore suplimentare efectuate de fiecare angajat, costurile cu echipamentele de protecție, tratamente, testări care au fost suportate integral de către angajați, dar și lipsa oricăror compensații de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgență și a stării de alertă, culminând cu înghețarea drepturilor salariale din Legea 153/2017, au generat mari tensiuni și nemulțumiri ale personalului”, au transmis reprezentanții sindicatului Europol.

Service camioane
Comments are closed.