Proiectul “Educație rutieră – Educație pentru viață!” la Grădiniţa cu P. P. Step By Step Nr. 12 din Alba Iulia

- Educative - martie 26, 2021
gradi
Distribuie

În cadrul proiectului de parteneriat educațional „EDUCAȚIE RUTIERĂ- EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ”, încheiat între G.P.P. Step by Step nr 12 și IPJ Alba- Biroul Rutier Alba Iulia, sub genericul „Viața are prioritate!”, preșcolarii celor 11 grupe din grădinița noastră au desfășurat o serie de activități cu caracter educativ-preventiv având această tematică.

Vineri, 26 martie 2021, un reprezentant al Poliţiei Rutiere a fost alături de preșcolarii celor 11 grupe din grădiniță, prin intermediul platformei Meet. În cadrul acestei întâlniri online, invitatul nostru, domnul agent principal Groza Dan, le-a citit copiilor povestea educativă „Greșeala cumințicăi”, pe marginea căreia au avut loc apoi mici discuții legate de necesitatea cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru pietoni, consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie, cunoașterea semnificaţiei unor indicatoare de circulaţie pentru pietoni, dar și aspecte din activitatea agentului de circulaţie. Domnul polițist a stat la dispoziția copiilor și le-a oferit acestora sfaturi referitoare la comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când sunt participanţi la traficul rutier în calitate de pietoni sau biciclişti, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Copiii au adresat întrebări, dovedind că au cunoştinţe cu privire la regulile de circulaţie rutieră şi au încredere în poliţişti, iar la finalul întâlnirii au cântat „La mulți ani” rugându-l pe domnul polițist să transmită tuturor polițiștilor acest mesaj, cu ocazia Zilei Poliției Române.

Pentru a marca această zi, preșcolarii grădiniței noastre au realizat o expoziție cu desene și semne de circulație, cu tema „Strada nu e loc de joacă!”, având ca scop promovarea și dezvoltarea unor comportamente responsabile în rândul preșcolarilor. Aceaste acțiuni au venit în întâmpinarea misiunii grădiniței de a forma o generație de cetățeni responsabili, care respectă legile, adoptă comportamente şi atitudini corecte, dar si aplică în practicǎ cunoştinţele şi deprinderile de circulaţie rutierǎ.

De ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE, managerul Grădiniței cu P.P. Step by Step nr.12, Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul și preșcolarii vă adresează calde felicitări, urări de bine şi realizări importante! Vă mulțumim că ne sunteți alături și vegheați asupra siguranței nostre!” (prof. înv. preșcolar. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr12 Alba Iulia)

Service camioane
Comments are closed.