Proiect: Sistem de încălzire bazat pe pompe de căldură la secția Maternitate-Pediatrie a spitalului din Cugir

- Administratie - februarie 25, 2021
Distribuie

Secţia Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Cugir ar putea fi prima clădire publică din localitate care va utiliza un sistem de încălzire bazat pe pompe de căldură, caracterizat de durabilitate, întreținere economică și costuri reduse de operare.

”Eficienţa energetică a clădirilor publice este unul dintre obiectivele urmărite de administraţia locală, motiv pentru care primarul Oraşului Cugir, Adrian Teban, a discutat, joi, cu executantul lucrărilor de modernizare a secției Maternitate-Pediatrie despre avantajele şi dezavantajele implementării unui astfel de sistem.

În momentul de faţă, gradul fizic de realizare a investiţiei este de 33%, constructorul dând asigurări că va respecta graficul de lucrări şi termenul de finalizare, stabilit pentru luna septembrie a acestui an.

Au fost realizate lucrări de izolare termică, înlocuire a tâmplăriei, dar și lucrări de consolidare. S-au luat măsuri pentru îmbunătăţirea capacităţii de reducere a riscului seismic. Au fost înlocuite instalațiile electrice și cele de apă și canalizare. Au fost realizate recompartimentări, conform necesităţilor medicale specifice.

Urmează să fie montat un sistem de supraveghere video pe circuit închis și un sistem de supraveghere bolnavi. Ascensorul va fi înlocuit cu unul care să asigure accesul cu targă.

Imobilul va beneficia de investiţii de aproximativ 14 milioane de lei, în baza proiectului “Creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secția Maternitate și Pediatrie – Spital Orășenesc Cugir”, finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Cugir.

Service camioane
Comments are closed.