Proiect educațional realizat pentru elevii din cursul gimnazial din județul Alba!

- Educative - mai 12, 2021
alba
Distribuie

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și Inspectoratul Școlar al Județului Alba sunt parteneri într-un nou proiect educațional intitulat „Cuvinte călătoare”.

Acest proiect se adresează elevilor din cursul gimnazial din județ și își propune să îi atragă pe aceștia înspre lectură, subliniind importanța lecturii în formarea și dezvoltarea lor umană și socială, precum și în dobândirea abilităților de lectură conștientă, care să îi ajute în procesul de înțelegere a textului literar scris.

Teatrul de Păpuși „Prichindel”, prin secretarul literar, propune un număr de texte, pentru fiecare vârstă în parte, care să facă obiectul lecturii cu voce tare, susținută de actorii teatrului. Textele sunt alese exclusiv din scriitori români contemporani, din dorința de a promova literatura română contemporană, oferind o alternativă de lectură elevilor, în completarea celor școlare obligatorii.

Inspectoratul Școlar al Județului Alba, prin coordonatorul și inițiatorul proiectului, doamna inspector de limba și literatura română, Gabriela Anamaria Gâlea, va disemina informația către școlile județului și va monitoriza impactul pe care îl va avea asupra elevilor.

Sesiunile de lectură se vor desfășura online, în cadrul orelor de limba și literatura română, respectiv în incinta școlilor partenere, atunci când vor fi ridicate restricțiile impuse din cauza pandemiei cu noul Coronavirus.

„Prin acest proiect, ca slujitori ai cuvântului rostit, sperăm să contribuim la dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil în parte, stimulând plăcerea lecturii, a poveștilor și, nu în ultimul rând, a teatrului.”, Ioana Bogățan, manager și coordonator de proiect.

Prima întâlnire va avea loc joi, 13 mai, orele 12:00, când elevii din clasa a VII-a de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, coordonați de prof. Claudia Oancea Raica, se vor întâlni cu actrița Cătălina Mihăilă.

Service camioane
Comments are closed.