Programul de spectacole în aer liber din cadrul proiectului ”Stagiunea cu Skepsis 2021” continuă cu un weekend dedicat teatrului absurd și contemporan!

- Evenimente - august 11, 2021
alba
Distribuie

Călătoria dramatică propusă prin proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2021” va continua Sâmbătă, 14 August 2021, și Duminică, 15 August 2021, începând cu ora 20.00, în curtea interioară a Palatului Apor, cu două seri de spectacole de teatru dedicate teatrului absurd și contemporan.

Sâmbătă, 14 August, ora 20.00, în curtea interioară a Palatului Apor, sub titlul ”Gustul Absurdului”, vă invităm alături de noi pentru a savura aroma specială a teatrului ionescian. Vă propunem o seară de spectacole inspirate de piese într-un singur act create de Eugen Ionescu, unul dintre ccei mai reprezentativi autori ai genului. În deja cunoscuta notă cu skepsis, vom aborda formele fără fond și vom testa limitele limbajului și a convențiilor în încercarea noastră de a trece dincolo de evidentul, firescul și superficialul vieții cotidiene.

Duminică, 15 august, de la ora 20:00, tot în curtea interioară a Palatului Apor, vă propunem o seară dedicată teatrului contemporan. Sub titlul ”Made in Balcani”, propunem publicului o serie de episoade inspirate de texte scurte semnate de Matei Vișniec. Vom vorbi despre noi, despre trecutul și prezentul nostru, despre ceea ce ne-a marcat și despre ceea ce încă ne marchează ca indivizi, ca socieetate. Alături de personaje diverse, vom explora o serie de povești de viață cercetând urmările conflictelor cu ni înșine și cu ceilalți.

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului ”Stagiunea cu Skepsis 2021” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Proiectul este susținut de: Primăria Municipiului Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundaţia ”Inter Art” Aiud; Crucea Roșie Română – filiala Alba;

În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate și reprogramate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului: https://www.facebook.com/skepsis2002/

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile. Accesul va fi permis doar cu respectarea măsurilor de siguranta impuse de starea de alerta in vigoare, conform Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 986 din 26 octombrie 2020 și Actele Normative Modificatoare:

– c^2) organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural-artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană, cu respectarea normelor de protecţie sanitară şi fără prezentarea dovezilor medicale suplimentare.

Service camioane
Comments are closed.