Precizări despre RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI ŞI AL LOCUINŢELOR desfășurat la Cugir

- Anunturi Publice - martie 23, 2022
Distribuie

În perioada 14 martie 2022 – 17 iulie 2022 se desfăşoara etapizat, pe întreg teritoriul României RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI ŞI AL LOCUINŢELOR (RPL2021).

Datele se vor înregistra prin 3 metode:

1. colectare indirectă a datelor de recensământ din surse administrative;

2. colectare directă de la populaţie prin auto-recenzare on-line;

3. colectare directă de la populaţie prin interviu faţă-în faţă prin intermediul unui recenzor.

În prezent, pana în data de 15 mai se desfasoara autorecenzarea online sau autorecenzarea asistată, denumita ARA. Aceasta reprezintă acţiunea prin care înregistrarea informaţiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăşi, cu sprijinul unui recenzor.

La nivelul UAT Cugir au fost stabilite un numar de 6 puncte fixe pentru autorecenzare asistata in care iși desfășoară activitatea recenzori ARA, care vă pot sprijini în activitatea de autorecenzare, prin furnizarea de informații pertinente si răspuns prompt la întrebările populației, punerea la dispoziție a mijloacelor IT de autorecenzare – tablete cu acces la internet, iar la solicitarea expresa a celui care se autorecenzează completează răspunsurile în chestionarul electronic la dictarea celui care se autorecenzează.

Punctele de autorecenzare, programul de activitate si recenzorii ARA din UAT Cugir le găsiți în tabelul postat mai jos.Persoanele salariate care se autorecenzează in aceasta prima etapa primesc o zi libera platita in baza dovezii de autorecenzare care se eliberează dupa validarea chestionarelor de recensamant (maxim 7 zile de la autorecenzare ).

Datele care se înscriu în chestionarele de recensământ se referă la starea de fapt existentă la ora “0” din ziua de 1 Decembrie 2021, cu excepţia caracteristicilor economice care se referă la săptămâna anterioară momentului de referinţă (22-28 noiembrie 2021).

Începând din 16 mai pana în 17 iulie 2022 va avea loc etapa a II-a- colectarea în teren prin interviu asistat de calculator, cu ajutorul tabletelor, a clădirilor și locuințelor, pentru care nu s-a realizat autorecenzarea online

Toate informaţiile colectate vor fi utilizate doar în scopuri statistice și de cercetare științifică: datele personale colectate în timpul recensământului sunt date confidenţiale. Institutul Național de Statistică aplică măsurile tehnice şi organizatorice necesare în condiţiile Regulamentului (UE) 2016/679 (GDPR).

Informaţiile obţinute pe baza declaraţiilor populaţiei înregistrate la recensământ sau preluate din surse administrative nu pot fi utilizate pentru stabilirea unor drepturi şi obligaţii pentru unităţile statistice la care se referă şi nici nu pot servi ca probe în justiţie.

Service camioane
Comments are closed.