Precizări ale Instituției Prefectului Alba referitoare la situația târgurilor de animale din județ

- Social - mai 14, 2021
alba
Distribuie

Instituția Prefectului Alba anunță că târgurile de animale au fost închise în județul nostru, pe perioadă nedeterminată, în anul 2018, prin hotarâre a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Alba, pe baza hotărârii Centrului Național de Combatere a Bolilor și a ordinelor președintelui ANSVSA, având în vedere evoluția pestei porcine africane.

În momentul de față, la nivel județean sunt active 21 de focare la porcul domestic, fiind diagnosticate totodată 41 cazuri la porcul mistreț.

La nivel national, evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe.

Totodată, potrivit HG nr. 531/10.05.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, Anexa 3 – Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc, art. 12: În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă activitatea târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și serviciide piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare.

În momentul în care evoluția bolii o va permite, membrii CLCB vor analiza posibilitatea deschiderii târgurilor la nivel județean sau zonal, în funcție de situația locală.

Service camioane
Comments are closed.