Podul de la Ciumbrud, de peste Râul Mureş, va fi consolidat! Lucrări de amploare de 3,8 milioane de lei.

- Administratie - martie 17, 2021
Distribuie

Într-o postare pe contul său de socializare, vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan a anunțat faptul că podul de la Ciumbrud, peste râul Mureș, va intra în reparații capitale. Valoarea totală a investiției este de 3,8 milioane de lei, banii fiind alocați de către CJ Alba:

“Astăzi a avut loc predarea amplasamentului, iar luni 22 martie, vom da ordinul de începere a lucrărilor de execuție. Podul are o vechime de peste 60 de ani, iar până în prezent au fost executate doar lucrări de întreținere curentă şi periodică, prezentând astfel deficienţe (infiltraţii, stratul de acoperire deteriorat, calea de pod cu denivelări, crăpături şi fisuri, iar parapetul şi calea de trotuare sunt deteriorate), care fac ca traficul auto şi pietonal să nu se desfășoare în condiţii de siguranţă şi confort.

Conform proiectului, sunt propuse lucrări la suprastructură, infrastructură şi în ceea ce priveşte racordarea şi terasamentele, dintre care cele mai importante sunt:

  • reparații cu betoane speciale la elementele suprastructurii (grinzi, placa între grinzi, antretoaze);
  • realizarea unei plăci de suprabetonare din beton armat;
  • realizarea trotuarelor şi montarea unor dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație;
  • montarea parapeților metalici pietonali și direcționali;
  • aplicarea de protecție anticorozivă pe toate suprafețele expuse;
  • relocarea conductelor de utilități în afara zonelor circulabile (auto și pietonale);
  • asigurarea scurgerii apelor;
  • decolmatarea şi reprofilarea albiei pe o distanţă de 30 de metri în amonte şi aval de pod şi tăierea arbuştilor şi arborilor din albia majoră a râului.

Valoarea totală a investiţiei, este de 3,80 milioane lei, din care construcţii + montaj 3,16 milioane lei. Sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Județean”, a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al CJ Alba.

Service camioane
Comments are closed.