Percheziții într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală

- Din Judet - mai 31, 2022
alba
Distribuie

Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat două percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, ar fi înregistrat, în contabilitate, facturi care nu aveau la bază un conținut economic real.

La data de 30 mai 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat două percheziţii, una în municipiul Alba Iulia și una în comuna Roșia de Secaș, județul Alba, pentru obținerea de probe într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie 2017 – decembrie 2018, reprezentantul unei societăți comerciale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, ar fi înregistrat, în evidența contabilă a societății, cheltuieli fictive, în valoare totală de 498.568 lei, în baza unor facturi care nu ar avea la bază un conținut economic real.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate documente de evidență contabilă și s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil, până la cuantumul sumei de 94.726 de lei, valoare care reprezintă prejudiciul creat bugetului de stat.

Față de administratorul societății, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Service camioane
Comments are closed.