Percheziții în Alba Iulia la persoane bănuite de înșelăciune

- Evenimente - februarie 10, 2021
alba
Distribuie

Poliţiştii din județul Alba au efectuat, miercuri dimineață, două percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune. Acestea le-ar fi promis unor cetăţeni din judeţ că le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling.

Ambele percheziții au avut loc în Alba Iulia, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale ai cărei reprezentanţi sunt bănuiţi de înşelăciune şi la o locuinţă din municipiu închiriată de aceştia.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada ianuarie – februarie 2021, persoanele vizate de anchetă ar fi racolat, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, șapte persoane, de diferite vârste, toate din judeţul Alba, cărora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 şi 2 mii de lei, ar urma să le promoveze imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte, cu diverse societăţi de publicitate sau companii de modeling. Ulterior, aceştia nu ar fi efectuat demersurile în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor.

Opt persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, au participat poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Service camioane
Comments are closed.