Pensionarii care au primit fără vina lor pensii reduse vor primi înapoi banii cuveniți!

- Social - martie 19, 2021
bani
Distribuie

O propunere legislativă care va fi votată în perioada imediat următoare stipulează că pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile și au primit astfel, fără vina lor, pensii reduse timp de ani de zile, vor primi înapoi banii cuveniți.

Acest lucru se va întâmpla indiferent de câți ani au trecut pentru că termenul de prescripție va fi eliminat, potrivit unui proiect de lege susținut în Parlament de coaliția de guvernare.

În acest moment, pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit pensiile primesc înapoi banii doar pentru ultimii 3 ani cât este termenul general de prescripție.


Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a dat raport favorabil unei propuneri care introduce în Legea pensiilor o excepție de la regula privind termenul general de prescripție pentru recuperarea de către pensionari a sumelor neplătite din vina greșelilor făcute de casele de pensii.

Propunerea legislativă este susținută de coaliția de guvernare dar și de parlamentarii celorlalte formațiuni, astfel că este de așteptat ca proiectul să fie adoptat cu o largă majoritate.

Service camioane
Comments are closed.