Paul Victor Florea:” Trei unități de învățământ din Alba Iulia au nevoie de reparații!”

- Pe Surse - ianuarie 21, 2021
consilier
Distribuie

Miercuri, 20 ianuarie, consilierul local independent din Alba Iulia, Paul Victor Florea a făcut public faptul că a informat primarul municipiului și consiliul local în legătură cu mai multe probleme din localitate.

”În calitate de consilier local, am obligația de a-l informa pe primar și pe consiliul local atunci când îmi sunt semnalate probleme de către cetățeni.

Astăzi (n.r. miercuri, 20 ianuarie) am transmis primarului Gabriel Pleșa, domnilor viceprimari și colegilor consilieri câte o informare privind problemele cu care se confruntă cele 3 unități de învățământ în care sunt membru al Consiliului de Administrație.

Colegiul Economic „DPM” are nevoie de schimbarea gresiei din clădirea monument cultural „Căminul Ucenicilor”. În prezent, este foarte degradată, pardoseala are denivelări și reprezintă un adevărat risc de accidentare pentru profesori și elevi.

Grădinița cu program prelungit nr. 11 are nevoie de repararea acoperișului, de un nou sistem de drenaj al apei pluviale, de un nou sistem de iluminat și de marcarea perimetrului grădiniței pentru siguranța celor mici. De asemenea, e nevoie și de o extindere a grădiniței, deoarece preșcolarii sunt foarte înghesuiți.

Școala „Mihai Eminescu” are nevoie de un parchet nou în sălile de clasă (e foarte uzat), de o nouă instalație electrică (cea actuală e din aluminiu și e suprasolicitată – risc de incendiu), de îmbunătățire a sistemului de încălzire, aer condiționat în sălile de clasă care bat către soare și reabilitarea grupurilor sanitare.

Am indicat domnului primar art. 105, alin. (2), lit. (a) și (i) din Legea educației care prevede temeiul legal în baza căruia autoritatea locală poate interveni, prin finanțarea complementară, să efectueze lucrări dintre cele de mai sus.

Sper că administrația va găsi banii necesari pentru a începe lucrările și a le termina într-un timp care să-i nu-i afecteze pe elevi și profesori! Investiția în educația orașului este cea mai bună investiție în oraș!

Am mai solicitat primăriei să aloce un număr de locuri de parcare gratuite pentru fiecare unitate de învățământ, astfel încât profesorii să aibă o mobilitate crescută atunci când vin la școală și să nu întârzie la ore din cauză că ni găsesc loc de parcare. Mai mult, e și o formă de respect pentru profesori și serviciul publoc de învățământ să le permiți să aibă unde parca când vin la muncă.P.S.: Dacă cunoașteți și alte probleme de la unitățile de învățământ unde sunt membru în CA și nu numai, vă rog să mi le semnalați și le voi transmite domnului primar și colegilor din consiliu!” a postat consilierul local independent Paul Victor Florea pe pagina sa de Facebook.

Service camioane
Comments are closed.