Orașul Cugir vrea să acceseze fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dezvoltarea invațământului și pentru digitalizarea în administrația locală

Distribuie

În prima săptămână de lansare a apelurilor de proiecte din componenta PNRR C10 destinată comunităților locale, în zilele de 18 și 20 mai, Primăria Cugir a depus un număr de cinci proiecte a căror valoare totală este de aproximativ 21.300.000 lei.

„Am reușit să ne organizăm și să ne încadrăm în condițiile aferente acestui program, inclusiv în limitele de timp care ne-au fost impuse prin aplicarea principiului primul venit/primul servit”. Am înaintat cinci cereri de finanțare pentru investiții care răspund necesităților noastre de dezvoltare și sunt în acord cu ghidul specific PNRR. Este vorba de trei proiecte de dezvoltare a infrastructurii educaționale și două proiecte care vizează digitalizarea administrației locale” a declarat primarul Adrian Teban.

Proiectele pentru care Primăria Cugir solicită bani europeni prin PNRR sunt:

1. „Dezvoltarea învățământului preuniversitar prin crearea unui campus multifuncțional în orașul Cugir” (centre IT, tehnic-dual, robotică, etc.); vor fi realizate lucrări de reabilitare și creștere a eficienței energetice a trei clădiri aparținătoare Colegiului Național ”David Prodan”: atelierul școală, căminul de elevi și fosta cantină. Valoarea totală a proiectului- 11.472.575,80 lei.

2. Reabilitarea sălii de gimnastică a Colegiului Național „David Prodan”; vor fi modernizate și renovate energetic cele două corpuri ale clădirii: sala de gimnastică , repectiv clădirea cu vestiare și centrala termică). Valoarea totală a proiectului -1.581.926,50 lei.

3. Reabilitarea căminului aparținător Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu; vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii. Valoarea totală- 7.516.727,82 lei.

4. Actualizarea în format digital a documentațiilor de amenajarea teritoriului și de urbanism: Planul de mobilitate urbană a oraşului Cugir; Valoare- 97.591,90 lei.

5. Actualizarea în format digital a documentațiilor de amenajarea teritoriului și de urbanism: Planul Urbanistic General al UAT Cugir; Valoare- 609.161 lei.

Service camioane
Comments are closed.