Orașul Cugir se pregătește pentru trecerea la vehicule electrice

- Pe Surse - decembrie 10, 2021
alba
Distribuie

Administrația locală cugireana vrea să fie pregătită pentru momentul în care la nivel local vor apărea masinile electrice, astfel că intenționează să monteze în mai multe zone ale localității stații de reîncărcare pentru aceste tipuri de vehicule.

La inițiativa Primarului, Adrian Teban, în ședința Consiliului Local Cugir a fost aprobat un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici și a contribuției proprii necesare pentru montarea a 10 stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice.

Acestea ar urma să fie instalate după cum urmează: STR. VICTORIEI – ZONA PETROM, STR. ROZELOR 5, STR. VICTORIEI – ZONA ANL, ZONA PIATA DE JOS, ZONA PRIMĂRIE, ZONA FURNICA, ZONA DRĂGANA, ZONA PIAȚA DE SUS, ZONA RÂUL MIC, MONUMENT VINEREA.

Hotărârea a fost luată în contextul în care primăria urmează să solicite fonduri nerambursabile pentru această investiție, în baza Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități.

Suma pe care administrația locală vrea să o acceseze este de 2.000.000 lei, valoarea totală a investiție fiind de 2.900.000 lei.

Service camioane
Comments are closed.