O nouă ediție a clubului „SF, Fantasy & Horror Club Alba”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

- Evenimente - iunie 5, 2021
alba
Distribuie

Pentru a încuraja lectura, mai ales în rândul tinerilor, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba au inițiat încă din anii anteriori o serie de proiecte de promovare a colecțiilor de carte pe care biblioteca le deține și care sunt destinate publicului larg. Un astfel de proiect este și cel intitulat „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Acest club se adresează tuturor celor ce iubesc genurile literare SF, Fantasy, Thriller sau Horror iar membrii clubului se întâlnesc lunar, online, cu scopul de a discuta despre cărțile citite, scriitori sau pur și simplu pentru a se bucura împreună de dezbateri pe teme date.

Întâlnirea lunii iunie a „SF, Fantasy & Horror Club Alba” va avea loc marți, 8 iunie 2021, ora 17:00, online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Întâlnirea va fi moderată ca de obicei de scriitorul Lucian Dragoș Bogdan, care-l va avea ca invitat pe Marian Coman, scriitor și coordonator al imprintului Armada dedicat literaturii SF, Fantasy și Thriller, de la editura Nemira. Tema ce urmează a fi dezbătută marți are titlul „Mitologia lumilor fantastice” iar discuțiile se vor axa în principal pe următoarele aspecte: Mituri vs. Legende; Mitologia, element de bază al literaturii fantasy și SF mitologic. Cei ce doresc să intre în direct cu invitații, să schimbe idei, opinii, impresii referitoare la tema aleasă sau la cărțile citite se pot conecta pe platforma Zoom. Datele de conectare vor fi afișate pe pagina de Facebook a bibliotecii, în ziua evenimentului.

„SF, Fantasy & Horror Club Alba” este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se vrea a fi o activitate vie și interactivă, lipsită de îngrădiri și formalism, în măsură să incite la lectură. Clubul este deschis tuturor iubitorilor genului și se desfășoară în fiecare lună prin intermediul Programului 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ/3.20 SF, Fantasy & Horror Club Alba, din Proiectul de management al bibliotecii, pe perioada 2021-2024.

Service camioane
Comments are closed.