Nume importante ale muzicii pe scena festivalului ”Sărbătoarea muzicii” de la Alba Iulia

- Pe Surse - septembrie 16, 2021
iulia
Distribuie

Între 17 și 19 septembrie 2021, în Piața Cetății din Alba Iulia va avea loc o nouă ediție a festivalului ”Sărbătoarea muzicii”.

Cu această ocazie, Big Bandul Radio dirijat de Ionel Tudor va acompania și va aduce în prim plan nu mai puțin de 3 voci feminine extrem de diferite, reprezentative pentru scena de pop, jazz și crossover din România, respectiv Paula Seling, Monica Anghel și Ozana Barabancea.

Concertul va fi o întâlnire în premieră, în această formulă, cu frumusețea, delicatețea, dar și forța și seducătoarea fascinație a muzicii pop, jazz și crossover și a celor mai noi derivate ale acestora, în proiecte muzicale inovatoare de cel mai înalt nivel artistic, având în centru vocea feminină.

Paula Seling este solistă, compozitoare, producător muzical, prezentator TV, artist. A câştigat aproape toate trofeele festivalurilor de muzică din România. Din 1998 şi până acum a lansat peste 17 albume solo, atât cu muzică pop, dar şi de colinde şi muzică religioasă, multe dintre acestea fiind scrise, orchestrate şi produse de ea. A colaborat cu studiourile Dysney/PIXAR pentru câteva filme de animaţie. De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu nume mari din industria muzicală şi a cântat pe scene alături de mari interpreţi. A reprezentat de două ori, alături de Ovi, România la Eurovision, unde în 2010 au reușit să obțină locul 3. Din 2008 are propria casă de producţie.

Monica Anghel este un nume de referință în muzica ușoară românească. Debutul ei profesionist s-a produs la 14 ani, atunci când a câștigat primul premiu important la Festivalul de muzică ușoară „București-86”. În același an a participat la Festivalul de la Mamaia, unde a obținut premiul I la secțiunea Interpretare. A luat de două ori trofeul în Australia, a fost premiată în Macedonia, Finlanda, Germania. A reprezentat România la festivalul de la Cerbul de Aur de la Brașov și a și câștigat marele premiu. De asemenea a fost, împreună cu Marcel Pavel reprezentanta României la concursul Eurovision 2002. A avut numeroase concerte și turnee și în afara țării.

Ozana Barabancea este cântăreață de operă și jazz și profesoară de canto și este una dintre cele mai îndrăgite vedete TV. Este o artistă ce abordează genuri diverse, având însă un punct comun: muzica. Deși inițial a fost cântăreață de operă, este cunoscută și pentru show-urile de jazz susținute. A participat la numeroase turnee și festivaluri de jazz, în țară și în străinătate, și a ținut cursuri de canto pentru mai mulți artiști români, printre care: Loredana, Monica Davidescu, Aurelian Temișan, Maia Morgenstern și mulți alții. Printre studiile Ozanei Barabancea se numără: Școala Populară de Artă, secția Jazz (anul 2000), Universitarea de Artă ”Luceafărul” (anul 2000) și Conservatorul, secția Pedagogie muzicală.

Big Band-ul Radio – Maeștri importanți, dirijori și compozitori, precum Sile Dinicu, apoi Cornel Popescu, Ion Cristinoiu și, mai recent, Ionel Tudor au condus Big Bandul Radio de-a lungul istoriei sale. Prin înregistrările realizate în decenii de activitate, Big Bandul Radio a realizat un amplu fond de valori componistice și interpretative, iar prin concerte, colaborări la emisiuni de televiziune sau participarea la festivaluri (mai ales la cele de la Mamaia și Brașov), a contribuit la consolidarea prestigiului artistic al formației.

Ionel Tudor, de când este dirijorul acestei orchestre, a reușit să diversifice activitatea Big Band-ului, orientându-se nu doar spre muzică ușoară, ci și spre jazz, blues și chiar rock. Prin spectacole, gale și recitaluri de înaltă calitate, a revenit în centrul atenției lumii muzicale românești și a recucerit respectul și prestigiul de care s-au bucurat, cu ani în urmă, în perioada lui Sile Dinicu.

Concertul va avea loc vineri, 17 septembrie, de la 19.30.

De peste 10 ani, Gașca Zurli e iubită de copii, părinți și bunici, deopotrivă! Micuții rostesc primele cuvinte, cântând frânturi din piesele Gașca Zurli. Exersează, apoi, deprinderile specifice vârstei, împreună cu personajele Gașca Zurli. Primele spectacole din viața lor sunt poveștile contemporane, în care bunătatea creează magia în timp real și răutatea e doar umbra binelui! Cu toții sunt atrași de firescul situațiilor, de comicul care oglindește interacțiunea cu copiii și, mai ales, de limbajul universal al iubirii.

Spectacolul va avea loc duminică, 19 septembrie, de la ora 11.00.

Service camioane
Comments are closed.