Noi acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în județul Alba

- Evenimente - februarie 18, 2021
paris
Distribuie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activităţile desfăşurate au participat 273 de poliţişti şi poliţişti locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 65 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate şi 122 de mijloace de transport, din care 43 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.521 de persoane şi au fost făcute verificări la 84 obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane şi alte spaţii de cazare.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 111 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, şi trei care nu au respectat restricţiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acţiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 228 de persoane, au fost verificate 120 de autovehicule şi au fost aplicate 12 sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară.

Service camioane
Comments are closed.