Noi acțiuni de verificare a măsurilor de protecție sanitară în județul Alba

- Sanatate - februarie 16, 2021
mascati
Distribuie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activităţile desfăşurate au participat 217 poliţişti şi poliţişti locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 100 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate şi 127 de mijloace de transport, din care 54 mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.323 de persoane şi au fost făcute verificări la 112 obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane şi alte spaţii de cazare.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 112 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, două care nu au respectat restricţiile de deplasare şi două persoane care nu au respectat măsurile privind carantinarea.

De exemplu, la Alba Iulia au fost verificate 39 de societăţi comerciale şi 38 de mijloace de transport în comun şi au fost legitimate 238 de persoane.

Au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, din care 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Service camioane
Comments are closed.