Nicu Alifantis prezent la Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”

- Evenimente - iulie 6, 2021
alba
Distribuie

În perioada 9-11 iulie 2021, are loc cea de-a XLI-a ediţie a Festivalului Internaţional Lucian Blaga.

Festivalul va debuta joi, 8 iulie 2021, cu un preambul ce se va desfășura la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba unde, începând cu ora 19:00, muzicianul Nicu Alifantis va lansa cartea sa intitulată între ieri și mâine (poezele, gânduri, licurici).

Cartea este ilustrată de actorul Horațiu Mălăele, care ne îndeamnă la lectură în stilul său caracteristic: „Într-o lume friabilă și confuză condamnată din nesăbuință la autodistrugere, să pui Bicicleta la gard, dând un șut timpului care se îndepărtează schelălăind, și, dimpreună cu copilul Nicu Alifantis, să te așezi la rigolă, să mănânci mere glazurate, sugiuc și corcodușe, citindu-i gândurile, declamându-i poezelele și mâzgălind cu creta pe caldarâm ceva desenele, într-un feeric nor de licurici, este pentru mine o fericire pe termen scurt localizată între un ieri abstract și un mâine iluzoriu. Iată de ce locuim în această carte!” ne spune Horațiu Mălăele.

„În momentul în care am răsfoit prima data volumul trimis pe mail de Nicu Alifantis între ieri și mâine (poezele, gânduri, licurici) primul cuvânt care mi-a venit în minte a fost jucăreaua, așa cum își numea în urmă cu 200 de ani Ion Budai Deleanu, poemul eroi-comic Țiganiada. Trecând la lectură mi-am dat seama că, în vreme de pandemie, salvarea de izolare nu e prezența celorlalți ci regăsirea ta, prin râsu-plânsul tău interior prin care, iată, poți comunica cu ei. Însoțirea cu desenele lui Horațiu Mălăele mă trimite în zona poveștii, o poveste despre și cu prietenie, iar pentru cititor o superbă pendulare între hazul lui Anton Pann și spiritul tâlcuirilor hasidice” scrie pe coperta cărții Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

În cadrul evenimentului va fi lansat în premieră absolută imnul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, compus de Nicu Alifantis pe versurile poeziei „Cântec de noapte” al marelui poet român Lucian Blaga.

Activitatea se va desfăşura cu respectarea măsurilor legislative privitoare la limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19.

Service camioane
Comments are closed.