Marcel Ciolacu: România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenţei şi nepăsării actualei guvernări

- Politice - februarie 10, 2021
Distribuie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza „incompetenţei şi nepăsării” actualei guvernări.

„România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenţei şi nepăsării actualei guvernări. Politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziţie, societatea civilă, partenerii sociali şi autorităţile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie respins pe bandă rulantă. În acest context, am avut în aceste zile discuţii cu partenerii noştri europeni pentru a găsi soluţiile cele mai bune, astfel încât România să beneficieze cât mai rapid de aceste fonduri, vitale în condiţiile în care Guvernul a venit cu un buget de austeritate şi a tăiat veniturile la peste 7 milioane de români.

Mă bucur că atât Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, cât şi Comisarii pe Muncă, Nicolas Schmit, şi Dezvoltare, Elisa Ferreira, au salutat propunerea PSD referitoare la un consens naţional asupra acestui plan şi au susţinut ferm ideea că fondurile trebuie cheltuite corect şi transparent şi, în acelaşi timp, planul de redresare să reprezinte o viziune cu adevărat modernă pentru dezvoltarea României”, a scris Marcel Ciolacu pe facebook.

El a adăugat că a discutat, de asemenea, cu demnitarii europeni despre preocuparea constantă a PSD privind salariul minim european, dar şi despre drepturile muncitorilor români în Europa.

Service camioane
Comments are closed.