Lucrările la cantina socială din Cugir avansează

- Administratie - martie 5, 2021
Distribuie

Lucrările de modernizare şi de construcţie a cantinei sociale, destinată persoanelor vârstnice din Cugir, sunt în plină desfăşurare. Joi, primarul Adrian Teban, împreună cu arhitectul șef, Victor Sava şi echipa de implementare a proiectului, s-au aflat în vizită de lucru pe şantierul imobilului aflat pe strada 21 Decembrie 1989, nr. 161. Cu această ocazie, edilul Cugirului a discutat cu dirigintele de şantier şi constructorul despre soluţiile tehnice, respectarea termenelor şi a graficelor de lucrări.

Potrivit primarului Adrian Teban, investiţia vine în sprijinul vârsnicilor din Cugir aflaţi în situaţii vulnerabile, fie datorită veniturilor mici care nu le permit un trai decent, fie datorită stării lor de sănătate şi a absenţei aparţinătorilor care să le ofere îngrijirea de care au nevoie. ”Ne dorim ca toate persoanele vârstnice aflate în nevoie şi care se pot deplasa să găsească în cadrul cantinei o masă caldă, o zonă de recreere şi socializare. Pentru cei imobilizaţi sau cu capacitate redusă de deplasare, vom asigura hrană şi diverse servicii medicale şi sociale direct la domiciliu”, a precizat primarul Cugirului.

Investiția este realizată din fondurile europene accesate de primărie în baza proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din UAT Cugir”. În momentul de faţă sunt în derulare lucrări de consolidare la vechea clădire şi lucrări la fundaţia extinderii. Intervenţiile urmăresc asigurarea spațiilor necesare funcționării cantinei conform normelor și cerințelor actuale. Vor fi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și bandă de ghidaj pentru nevăzători. Totodată, vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor electrice și sanitare și a sistemelor de încălzire și de climatizare. Vor fi instalate sisteme de supraveghere video, de alarmare la efracție, de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu.

Lucrările prezăvute sunt de aproape 1.400.000 lei, fără TVA, şi se vor extinde pe parcursul a 12 luni. Întregul proiect se ridică la suma de aproximativ 2.560.000 lei, acesta vizând inclusiv completarea pachetului de servicii de îngrijire la domiciliu. Durata de implementare este de 24 de luni.

Service camioane
Comments are closed.