Lucrările de modernizare a infrastructurii stradale din Cugir monitorizate în teren în mod continuu de către reprezentanții admistrației locale

- Din Judet - iulie 15, 2022
Distribuie

Primăria Cugir anunță că la nivelul orașului un număr de 11 străzi sunt în lucru, iar alte 32 urmează să intre în proces de modernizare , ca urmare a implementării a trei proiecte europene. Chiar dacă este vorba de investiții diferite, acestea sunt interdependente ca urmare a necesității asigurării traficului în localitate, ceea ce determină primăria să monitorizeze minuțios fiecare lucrare.

Zilele acestea, primarul Adrian Teban s-a deplasat în teren pentru a discuta cu constructorii, dar și cu cetățenii despre stadiul lucrărilor, problemele întâmpinate și soluțiile tehnice. „Suntem nevoiți să fim foarte atenți și să monitorizăm serios fiecare investiție în parte pentru a preîntâmpina orice fel de probleme.”

În atenția edilului s-a aflat strada Simion Bărnuțiu, unde a fost introdusă canalizarea pluvială în procent de 80% și se lucrează în prezent la canalizația tehnică. Această stradă este modernizată în baza proiectului „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Iosif Pervain”, care prevede lucrări viitoare pe alte 9 străzi ( Ștefan Octavian Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, George Enescu, Mihai Eminescu, Scăunel, Bradului).

Au mai fost evaluate lucrările pe străzile cuprinse în rețeaua de transport public de călători, care, potrivit primarului „în momentul de față au fost fie încetinite, fie oprite pentru a fi introduse în subteran rețelele de iluminat public și casnic. Așadar, oamenii trebuie să știe că ritmul în care se lucrează depinde de modernizarea iluminatului, iar în anumite locuri, cum ar fi strada Principală din Vinerea, se fac modificări la rețelele de gaz. Modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete vor continua după finalizarea acestei etape” a precizat primarul Cugirului.

Reamintim că rețeaua de transport public de călători este compusă din 13 străzi (10 aflate în lucru), modernizate prin proiectul Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

„Cu siguranță este o perioadă complicată pentru că avem un oraș spart, cu o circulație greoaie, cu mult disconfort pentru locuitorii zonelor vizate de lucrări. De aceea facem apel la răbdarea oamenilor, îi asigurăm de toată deschiderea administrației locale și îi încurajăm să ne comunice ceea ce îi nemulțumește, astfel încât să reducem, atât cât se poate, disconfortul.” a precizat Adrian Teban.

Service camioane
Comments are closed.