La multi ani, Copilărie! Ștafeta generațiilor

- Educative - iunie 4, 2021
daia
Distribuie

Copilăria, cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om, are o sărbătoare, atât de îndrăgită, atît de mult așteptată- 1 iunie ” Ziua Internațională a Copilului”. Este ziua în care revenim cu toții la momentele tandre și plăcute ale copilăriei inocente.

Așa s-a întâmplat și pe data de 31 mai 2020, la Școala Gimnazială Daia Română, unde copiii și cadrele didactice au sărbătorit cu mare bucurie, cu entuziasm și exuberanță acest eveniment. Pentru că nu există limită de vârstă atunci când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului, elevii clasei a IV-a îndrumati de prof. înv. primar Schiau Elena și elevii clasei a VIII-a îndrumați de prof.dirigintă Brădilă Laura s-au întâlnit pentru a întâmpina sosirea verii, pentru a celebra puritatii, dar și întoarcerea la inocență.

Timpul minunat a permis ca aceste momente să se desfășoare în cocheta curte a școlii. Așezați în cerc, pe băncuțe și butuci colorați, cei mai micuți au marcat momentul prin lecturarea fragmentelor de texte și poezii ale unor autori clasici dar și contemporani, texte ce au ca temă copilăria și magia ei, prezentarea ideilor fiind surprinse apoi în desene, afișe- reclame în care invitau vara, soarele, copilăria și bucuria să le fie parteneri la nesfârșit. O mica artistă în devenire a acompaniat la vioară momentul literar cu fragmente de partituri potrivite.

” Ștafeta generațiilor ”, un alt moment inedit care a reunit elevii celor două generații. Pentru ca trecerea de la ciclul primar la cel gimnazial să nu fie atât de dificilă , provocatoare și intimidantă, cei din clasa a VIII-a le-au destăinuit cateva impresii și gânduri, le-au împărtășit păreri și aprecieri sincere și personale care au risipit îndată neliniștea din sufletul celor mai micuți. Au fost sfătuiți să învețe, să fie cuminți, creativi, să-și urmeze visul și să se bucure cât mai mult de faptul de a fi cu toții împreună, să aprecieze aceste momente unice ale vârstei de aur.

Apoi jocuri, râsetele, baloane colorate și voia bună au umplut holurile școlii și curtea acesteia. Zâmbetul curat și sincer al copiilor a făcut ca să simțim cum ludicul înflorește în inimile tuturor și nu greșim dacă, parafrazându-l pe Blaga vom spune că ” Bucuria și copilăria s-a născut la sat !”

Director, Consilier educativ,

Prof. înv. primar Schiau Elena Prof.dr. Brădilă Laura

Service camioane
Comments are closed.