IPJ Alba a continuat activitățile de verificare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

- Din Judet - septembrie 30, 2021
alba
Distribuie

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.191 de persoane aflate în carantină, 877 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 524 de persoane. Alte 39 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 54 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 151 de terase, restaurante, fastfood-uri și 131 de mijloace de transport, din care 31 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 20 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Teiuș, au fost legitimate 21 de persoane, au fost verificate 13 societăți comerciale și au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 10 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Polițiștii au continuat și activitățile de informare acetățenilor și operatorilor economici cu privire la prevederile legale, în contextul stării de alteră și a creșterii numărului de infectări cu Covid 19.

Reamintim faptul că, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase, este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Este obligatorie purtarea măștii în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

Service camioane
Comments are closed.