Întâlnire de lucru la Abrud privind refacerea infrastructurii din zonă

- Anunturi Publice - iunie 8, 2022
Distribuie

Astăzi a avut loc, la sediul Primăriei orașului Abrud, o întâlnire de lucru privind refacerea infrastructurii din zonă, afectată de inundațiile din vara anului trecut.

La întâlnire au participat prefectul județului Alba Nicolae Albu, șeful Secției Drumuri Naționale Alba – Liviu Hondola, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba – Sorin Vlad, primarul orașului Abrud – Cristian Albu, primarul comunei Roșia Montană – Eugen Furdui, primarul comunei Ciuruleasa – Marius Cioara, viceprimarul orașului Abrud – Sergiu Simina și viceprimarul orașului Câmpeni – Valentin Gog.

Sorin Vlad, directorul SGA Alba, a menționat că în cadrul Programului de Gospodărire a Apelor, respectiv Planul Tehnic al SGA Alba, s-au executat următoarele lucrări:

  • Regularizare râul Abrud – UAT Abrud, întreținere, lucrare tăieri vegetative și decolmatare intravilan zona lucrărilor – 8700 mc pe 3 km;
  • Decolmatare – reprofilare, asigurarea capacității de transport a albiei la debite mari pe râul Abrud – amonte confluență cu râul Arieș – pe lungime de cca. 1,2 km, la Câmpeni;
  • Decolmatare – reprofilare albie, asigurarea capacității de transport a albiei la debite mari pe râul Arieș, pe o lungime de cca. 1,8 km, în zona de confluență cu râul Abrud;
  • Decolmatare-reprofilare albie, asigurarea capacității de transport a albiei la debite mari pe cursul de apă Ampoi în vecinătatea drumului DN 74, pe 3 zone: Dealul Mare, Poiana Ampoiului și Tăuți;

În momentul de față se execută lucrări de decolmatare-reprofilare albie, lucrări de tăieri vegetație, igienizarea și ecologizarea râul Abrud, în zona Cărpiniș, UAT Roșia Montana, pe o lungime de cca. 3 km. În continuare se vor executa lucrări de întreținere curs de apă pe raza UAT Abrud și Câmpeni.

Liviu Hondola, șeful SDN Alba, a prezentat etapele care au fost parcurse până în momentul de față pentru lucrările de refacere a podului situat la km 5+013, pe Drumul Național 74 A, în localitatea Cărpiniș, ultimul document obținut a fost Certificatul de Urbanism pentru realizarea lucrărilor, urmând ca documentația pentru obținerea Autorizației de Construire să fie depusă la Ministerul Transporturilor. Totodată, pentru remedierea alunecărilor de taluz și refacerea părții carosabile afectate de calamitați pe același drum național, la pozițiile kilometrice 8+350,8+570 și 8+650, sunt în curs de achiziționare materialele necesare pentru soluția de consolidare a terasamentelor cu geosintetice.

În altă ordine de idei, pe rețeaua de drumuri naționale administrate de SDN Alba se vor efectua următoarele lucrări în perioada 01.06 – 01.11.2022:

  • refacere suprafețe afectate de tasări locale și burdușiri pe DN 1, sectorul Sântimbru – Aiud, în cantitate de 4500 m.p.
  • refacere suprafețe afectate de tasări locale și burdușiri pe DN 75, sectorul Gârda de Sus –Arieșeni, în cantitate de 1200 m.p.
  • reparații suprafețe degradate la îmbrăcăminți asfaltice cu mixtură asfaltică pe DN 1, sectorul Alba Iulia – Sebeș, în cantitate de 2500 m.p.
  • reparații suprafețe degradate la îmbrăcăminți asfaltice cu mixtură asfaltică pe CALB, în cantitate de 2000 m.p.
  • reparații suprafețe degradate la îmbrăcăminți asfaltice cu mixtură asfaltică pe DN 67C km, sectorul Șugag – Sebeș, în cantitate de 2000 m.p.
  • reparații suprafețe degradate la îmbrăcăminți asfaltice cu mixtură asfaltică pe DN 1R, sectorul Horea – limită jud. Cluj, în cantitate de 3000 m.p.
  • reparații suprafețe degradate la îmbrăcăminți asfaltice cu mixtură asfaltică pe DN74, sectorul Zlatna – Alba Iulia, în cantitate de 1500 m.p.
  • colmatări fisuri cu mastic bituminos pe DN74, sectorul Șard – Alba Iulia, în cantitate de 10000 m.l.

Pe partea de întreținere periodică se vor efectua următoarele lucrări:

  • reparații pod pe DN 74, la km 59+100;
  • reciclare în situ pe DN 14 B, sectorul Blaj – limită cu jud. Sibiu: 13,257 km;
  • consolidare corp drum și refacere podeț pe DN 1R, la km 76+090;
  • covor asfaltic pe DN 1, km 386+400 – 406+950, Alba Iulia – Aiud: 20,5 km.
Service camioane
Comments are closed.