IERI s-a semnat contractul! Când intră în funcțiune depozitul de gunoi de la Galda?

- Administratie - februarie 9, 2021
Distribuie

Ieri, 8 februarie 2021 s-a semnat contractul de delegare a gestiunii pentru Depozitul de gunoi de la Galda de Jos. Asocierea RER Vest SA Timișoara (lider) cu Retim Ecologic Service, care a câștigat, în luna octombrie a anului 2020, licitația pentru operarea serviciului. Conform contractului, noul operator va avea un termen de 90 de zile pentru mobilizare, pregătirea activității, timp în care CJ Alba ar trebui să urgenteze și problema drumului de acces spre deponeul central.

Drumul nu este gata!

Noul drum de acces trece prin fața Primăriei Galda de Jos, însă pe o porțiune de câteva sute de metri acesta nu este asfaltat și este impracticabil pentru mașinile de mare tonaj.

Drum acces spre Depozitul de gunoi – Galda de Jos

 Contractul cu o valoare estimată de 63.518.681 de lei, respectiv circa 13,1 milioane de euro, a fost câștigat de cele două firme în asociere, la începutul lunii octombrie.

Perioada contractului este de 6 ani, iar Asocierea RER Vest SA Timişoara (lider) cu Retim Ecologic Service ar urma să administreze Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos şi staţiile de transfer de la Blaj şi Tărtăria, dar şi procesul de transport a deşeurilor de la staţiile de transfer la centrul de la Galda de Jos.

Instalaţiile au fost finalizate încă din 2017, însă au fost nefolosite li au ieșit deja din garanție din cauza imposibilității concesionării acestora către un operator privat.

“Începând din data de 8 februarie, va exista o perioadă de 90 de zile pentru mobilizare, în care operatorul împreună cu noi trebuie să pună la punct toate detaliile legate de modul în care se va opera acolo la Galda de Jos. Eu sper ca undeva, la sfârșitul lunii martie să putem deja opera acolo”, a declarat vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, în cadrul emisiunii La ordinea zilei, de la Radio HIT FM.

Service camioane
Comments are closed.