Gabriel Pleșa: ”Companiile care execută lucrări pe domeniul public trebuie să respecte regulile și pe cetățenii municipiului”

- Pe Surse - martie 17, 2021
alba
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Îmi cer scuze locuitorilor din zona Pâclișa pentru disconfortul creat de lucrările ce au loc în respectiva zonă, în această perioadă. Chiar dacă aceste lucrări au un caracter utilitar, ele nu sunt întotdeauna puse în practică cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și cu respectarea normelor legale, astfel încât disconfortul creat în zonă să fie la un nivel minim posibil.

Colegii din primărie, împreună cu cei de la disciplina în construcții, s-au deplasat în această dimineață acolo, pentru a evalua modul și stadiul lucrărilor din zonă. În prezent, au loc lucrări ce țin de rețeaua de apă și canalizare, efectuate de APA CTTA Alba, prin intermediul firmei Hidroconstrucția SA, și lucrări executate de E-On, pentru rețeaua de gaze.

Odată încheiate aceste lucrări, urmează ca Newamport SA, firma care are contract cu administrația locală, să intervină pentru lucrări de refacere a străzii, canalizație tehnică și iluminat public.

Ca urmare a faptului că partea de carosabil pe care execută lucrări Hidroconstrucția SA nu este practicabilă, amenajată și întreținută la nivel optim, companiei i-a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei. Din păcate, nefiind o lucrare contractată de către noi, această amendă este singura modalitate prin care putem sancționa constructorul.

Fac un apel către companiile care desfășoară lucrări pe domeniul public să respecte întocmai legislația și normele de organizare a șantierelor de lucru, astfel încât gradul de siguranță să fie unul crescut iar disconfortul creat cetățenilor să fie cât de mic posibil.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.