Gabriel Pleșa: Banda reversibilă de la intrarea în Alba Iulia dinspre Șard rămâne în vigoare, dar se caută noi soluții pentru fluidizarea traficului

- Administratie - februarie 10, 2021
Distribuie

Traficul din municipiul Alba Iulia este o problemă care trebuie tratată cu seriozitate în viitorul plan de mobilitate urbană. O zonă roșie a devenit, în ultima vreme, intrarea în municipiu pe direcția Șard – Micești – Calea Moților (zona Kaufland). În fiecare dimineață și după ora 16:00, circulația este infernală, iar tot mai mulți albaiulieni ne sesizează această problemă, afirmă primarul Gabriel Pleșa.

”Pentru moment, folosim aceeași soluție temporară prin crearea unei benzi de circulație reversibile, delimitată cu jaloane rutiere. Banda reversibilă va funcționa doar la anumite ore, în funcție de valorile de trafic, pentru descongestionarea circulației. Astfel, de la ora 7.00 până la ora 9.00, această bandă va prelua traficul de la ieșire din municipiul Alba Iulia.

Este o soluție temporară până când vom găsi soluțiile viabile pentru decongestionarea traficului. Soluțiile gândite sunt construirea unei noi șosele de centură în zona de Nord sau introducerea unor autobuze speciale pentru transportul elevilor”, a explicat primarul municipiului Alba Iulia. 

Service camioane
Comments are closed.