Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România, în vizită la Alba Iulia (foto)

- Evenimente - februarie 25, 2021
Distribuie

Reprezentanții administrației publice locale și județene au avut onoarea de a-l avea drept oaspete pe Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România. Vizita oficialului israelian în Alba Iulia a cuprins mai multe întâlniri cu oficialități locale precum și vizitarea unor obiective turistice și istorice, printre care Cetatea Alba Carolina sau Muzeul Unirii, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia.

”Alba Iulia este un oraș în care comunitatea evreiască, deși într-un număr redus în prezent, are o bogată istorie. În oraș se găsește unul dintre cele mai vechi cimitire evreiești din Transilvania, iar amprenta pe care comunitatea evreiască a lăsat-o asupra orașului e încă vizibilă în multe locuri, fie că vorbim de Sinagoga din Centru, recent renovată, ori case din orașul vechi, ce au aparținut familiilor de comercianți, medici sau meșteșugari evrei.

Printre cele mai importante puncte atinse în cadrul discuțiilor cu Excelența Sa David Saranga, se numără nevoia unei mai strânse colaborări, în principal în domeniul economic, cel medical cât și în domeniile cultural și turistic.


Primarul Gabriel Pleșa a subliniat oportunitățile pe care orașul nostru le poate oferi unor potențiali investitori israelieni, prin dezvoltarea zonei industriale a orașului, asigurându-l pe distinsul oaspete de toată deschiderea administrației publice față de orice potențial investitor din Israel.

Totodată, viceprimarii Emil Popescu și Marius Filimon i-au prezentat oficialului israelian mai multe oportunități de colaborare în privința domeniului medical sau chiar al turismului, de îndată ce vom depăși situația creată de pandemie.

Cimitirul evreiesc din Alba Iulia și Sinagoga din Centru sunt două dintre obiectivele de interes cultural pe care administrația locală își propune să conserve și pună în valoare.


Ne dorim ca acea comunitate evreiască din Alba Iulia, emigrată în Israel în perioada comunismului, să revină la Alba Iulia, dacă nu în calitate de locuitori, măcar în calitate de turiști sau chiar potențiali investitori”, se precizează în comunicatul amintit.

Service camioane
Comments are closed.