Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: „Astăzi, România are o șansă de 60-70 la sută de a intra în Spațiul Schengen”

- Politice - octombrie 31, 2022
Distribuie

Invitat la Radio HIT FM Alba, europarlamentarul Victor Negrescu, recunoaște că România are dificultăți în aderarea la Spațiul Schengen:

Din cauza neprimirii României în Schengen, și românii pierd, economic vorbind, dar și partenerii europeni din vestul continentului, iat Victor Negrescu a dat exemplul automobilelor făcute în România, care sunt mai scumpe în țările din vest din cauza neprimirii României în Schengen.

Europarlamentarul Victor Negrescu: „Astăzi România are o șansă reală de a intra în spațiul de liberă circulație și să avem un vot anul acesta pentru ca românii să facă parte din acest spaiu începând din anul viitor.

Am avut o rezoluție aprobată de Parlamentul European cu o majoritate extrem de semnificativă pentru aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație… Este un demers pe care PSD l-a inițiat, un demers sprijinit de roate partidele.

Însă nu e suficient. Pentru a avea un vot pentru aderarea României în Spațiul Schengen e nevoie de o decizie în Consiliul de Justiție și Afaceri Interne, practic ne trebuie unanimitate. Și sperăm să avem acest vot în data 8 dsecembrie 2022, când are loc ultima ședință a CJAI din acest an.

În momentul de față un singur stat se opune, acest stat este Olanda, de fapt nu vorbim de stat, ci vorbim de guvernul din Olanda, condus de premierul Mark Rutte, care face parte din grupul Renew, (în care se află și USR), care face parte dintr-o coaliție de dreapta, cu partide din familia popularilor europeni, unde sunt și PNL și UDMR.

Trebuie să convingem acest guvern să accepte aderarea României la Spațiul Schengen. S-au făcut demersuri de către toate formațiunile politice, dar nu avem certitudinea că Guvernul Olandei ne va susține. Așa că fiecare lucru pe care îl facem în această perioadă contează în această privință.

Avem o șansă de aproximativ 60-70 la sută de a intra în Spațiul Schengen. Acum o lună eram mai optimist, acum sunt mai puțin optimist, dar sunt încrezător că am putea fi acolo dacă demersurile demarate de autoritățile române vor fi coerente în acest sens și dacă cei care fac parte din familia politică a premierului Mark Rutte, cei din grupul Renew, vor achesa și ei în a susține și ei România în acest sens”.

Service camioane
Comments are closed.