Echipa Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a clasat pe primul loc la „1st International Cadet Cup” din Ungaria

- Evenimente - iulie 16, 2021
alba
Distribuie

Elevii sergent major Robert Bârc și Ilie Popa, elevul sergent David Pop și elevul fruntaș Tudor Creț de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-au clasat pe primul loc după parcurgerea celor 7 probe ale concursului „1st International Cadet Cup” din Ungaria.

Ei au concurat alături de alte 7 echipe de elevi militari din Ungaria, Cehia, Serbia și Ucraina.

Participanții la acest concurs au avut de parcurs cursa cu obstacole pe distanța de 600-800 metri cu obstacole naturale sau artificiale și înot pe o distanță de aproximativ 50 metri.

Elevii au alergat apoi la două probe de ștafetă, la prima fiecare concurent a alergat cu arma pe distanța de 1.000 metri, iar în cea de-a doua s-a alergat cu arma pe o distanță de 1.000 metri și s-au executat trageri din trei poziții diferite.

Elevii au avut de rezolvat o situație în care să acorde primul ajutor, iar o altă probă a constat în aruncarea grenadelor la distanțe și din poziții diferite.

La proba de orientare în teren, care a avut loc într-un labirint, elevii au avut de atins mai multe check point într-o ordine prestabilită, iar la poba de topografie să estimeze o distanță până la un anumit obiect, să localizeze din deplasare un loc, să stabilească o locație pe hartă folosind coordonate MGRS și să stabilească azimutul.

Evenimentul „1st International Cadet Cup”, organizat de Ministerul Apărării din Ungaria, a avut loc între 12 și 15 iulie la Balatonakarattya și la el au participat 8 echipe de elevi militari din Ungaria, Cehia și Serbia câte două echipe, România și Ucraina, câte o echipă.

Service camioane
Comments are closed.