DSVSA Alba, activități specifice în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

- Din Judet - aprilie 21, 2022
abator
Distribuie

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale DSVSA Alba a dispus măsuri specifice pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, respectarea drepturilor și intereselor consumatorilor, combaterea răspândirii îmbolnăvirilor la animale și asigurarea unui comerț civilizat.

”În această perioadă au fost efectuate verificări la toate categoriile de unități: abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și non-animală, carmangerii, măcelării, piețe agro-alimentare, pizzerii, cantine, unități de catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, cafenele, supermarketuri, magazine și depozite alimentare.

În ultima perioadă, respectiv 13-21 aprilie, au fost efectuate circa 100 de acțiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 14 sancțiuni în valoare totală de 52.000 de lei și 10 avertismente. Principalele nereguli au vizat deficiențe privind etichetarea, depozitarea, neconformități legate de asigurarea trasabilității, nerespectarea regimului termic privind păstrarea produselor și nerespectarea condițiilor de igienă”, a transmis directorul executiv al DSVSA Alba, dr. Vasile Spînu.

O atenție deosebită s-a acordat modului de sacrificare a mieilor și comercializării cărnii de miel, peștelui și produselor din pește, laptelui și produselor din lapte, ouălor și produselor din ouă, respectiv altor produse tradiționale care se consumă în această perioadă.

Supravegherea unităților a fost suplimentată prin prelevarea de probe pentru analize de laborator în vederea efectuării expertizei sanitar-veterinare a alimentelor.

La nivelul județului Alba au fost autorizate temporar două centre pentru sacrificarea mieilor care funcționează în zilele premergătoare Paștelui ortodox. De asemenea, la nivel de județ, există cinci unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar și pentru sacrificarea de ovine. Astfel, fermierii au putut să își sacrifice și valorifice mieii în condiții de siguranță alimentară pentru consumatori.

Au fost efectuate controale în trafic, cu sprijinul reprezentanților Poliției, fiind verificate mijloace auto care transportau porcine, bovine, ovine sau cabaline. O atenție deosebită s-a acordat transporturilor de miei. Au fost verificate documentele însoțitoare, certificate sanitare veterinare care atestă sănătatea mieilor, documente specifice de transport, documente cu informații despre lanțul alimentar, formulare de mișcare, autorizații de transport.

Aceste activități au fost efectuate pentru ca oamenii să se bucure de Sărbătorile Pascale, în condiții de siguranță, alături de cei dragi!

Service camioane
Comments are closed.